Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Ata Tohumu Talep Formu

"Türkiye ile Ata Tohumu Paylaşıyoruz" projemizi başlatıyoruz

Yaklaşık 3 ay önce bir arkadaşimin ikramıydı tamamen kimyasal gübre yerine doğal gübre ile beslenmiş topraktan, hakiki ata tohumundan üretilmiş, hibrit olmayan tohumları meraklıları ile buluşturan bir uygulama olmuş hibrit tohum ve Gdo ile tahrip edilmiş gıdalar yerine daha sağlıklı yarınlara diyelim

O halde sosyal medya reklam tanıtım çalışma dilini zaten takdir ettiğimiz Saadet Partisine ata Tohumu çalışmalarındaki hassasiyetlerini ve
Proje sahiplerini yürekten tebrik ederiz

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden nesile en büyük armağan” sloganıyla ata tohumu üretimi ve paylaşımı çalışması başlattı. Proje kapsamında Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretim bahçeleri oluşturularak 40 milyon ata tohumu üretildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu üretim bahçelerini ziyaret ederek projeyi yakından takip etti. Karamollaoğlu altılı masanın altıncı toplantısında liderlere ata tohumundan üretilen sebzelerden yemek ve bu sebzelerden oluşan bir sepet ikram etmişti. Millet İttifakı’nın ortak politikalar mutabakat metninde “ata ve yerel tohumların korunması ve kullanılması” yönünde bir madde de yer aldı.

Projeden sorumlu Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Kılıç kampanya ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Anadolu’da bulunan birçok sebze türünün çeşitlerinin neslinin tükenmekle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Sebze, hububat ve diğer tarım ürünlerinin yüzlerce çeşidi olmasına rağmen tarım alanında küresel ölçekte birkaç firma piyasadaki çeşitleri 3-5 ile sınırlandırmış ve bu çeşitlerin tohumlarını temin hususunda kendilerine bağımlı hâle getirmişlerdir.

Aroması, besin değeri ve şifası farklı ürünlerin kapitalist çıkarlar uğruna yok edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Ata tohumu projemizi, ülkemizin ürün çeşitliliğini korumak, doğallığı ve doğayı bizden sonraki nesillere bulduğumuzdan daha iyi bırakmak üzere Anadolu’muzu birçok tohum çeşidiyle buluşturmak için yürütüyoruz."

T24 Haber

View: https://twitter.com/SaadetIstanbul/status/1636734742962880513?s=19

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Çok güzel proje çok gerekliydi tebrikler ülke adına yapılan her şeyi destekliyorum

S

Silinen üye 831

Başlığı okuyunca aklıma değişik şeyler geldi ama içeriği okuyunca yanlış anladığımı fark ettim😁

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Üst Alt