Alzheimer

Bel far niente

İyiler ilk görüşte tanınmaz.
Altın Üye
Kabaca bunama, hayatta en çok başıma gelmesinden korktuğum hastalıktır, düşünsenize bir hastalık var tüm sevdiklerinizi size unutturuyor, tüm güzel anılarınız uçup gidiyor hayatta en sevdiğiniz insan evladınız, siz evladınızı dahi hatırlamıyorsunuz... Bazen öyle zamanlar geliyor tek tutunacak dalınız eski güzel anılar oluyor bu hastalık sizden onları çalıyor.....

Alzheimerden korunmak içinde şöyle öneriler varmış buraya bırakayım belki bakmak istersiniz;

Alzheimer’dan Korunmak İstiyorsanız…
  • Kalp için kötü olan şeylerin beyin için de kötü olduğunu unutmayın.
  • Yüksek tansiyon, diyabet, yüksek kolesterol, sigara, şişmanlık gibi hayatınızı olumsuz etkileyecek sağlık problemleri yaşamamak için gerekli önlemleri alın.
  • Dil yeteneğinizi geliştirin. Özellikle hayatınızın erken dönemlerinde dil yeteneğinizi geliştirdiyseniz Alzheimer olma ihtimaliniz daha düşük.
  • Serum folat seviyenizi yükseltin. Folik asitten zengin (B 9 vitamini içeren) yiyeceklerle beslenin.
  • Akdeniz diyeti (bol yeşil sebze ve meyve) ile beslenin.
  • Alkol kullanmayın. Aşırı alkol tüketimi kalp hastalıkları risklerinin yanı sıra Alzheimer olma riskinizi de artırır.
  • Stresten uzak durun. Stres ve depresyon Alzheimer için risk oluşturur.
  • Orta yaşlardan itibaren diyetinizi düzenleyin. Fazla kilolardan kurtulun.
  • Özellikle haftada 150 dakikayı bulan tempolu yürüyüşler yapın. Düzenli egzersize hayatınızda ne kadar yer verirseniz Alzheimer olma ihtimaliniz azalır.
  • Zihinsel aktivitenizi sürekli hareketli tutan sosyal ortamlar içinde bulunun.
  • Stresten uzak durun.
  • Beynin önemli bir besin kaynağı olan balığı haftada iki gün düzenli tüketin.

Xasthur

Yönetici
Bazı olayları olsan bile unutmayacağın hem istenen, aynı zaman da korkulan hastalık.

Melodram

in the end, we'll all become stories.
Bronz Üye
dedikodu yapmanın olumlu etkisi olduğu da söylenir, tabii öyle arkadan sallamalı dedikodu değil... her şeyi sürekli sürekli anlatın. bol bol anlatın. bazen en salak şeyleri bile anlatın. kişinin kendisi yaşarken nasıl bir ruh haliyle yaşanır bilemiyorum ama birinin yaşadığına tanıklık etmek çok çok zor.
arkadaşımın babasının onu bi an hatırlayıp sonra unutması, her seferinde kendini baştan anlatmak zorunda kalması vs vs gerçekten zor.
dikkat etsin herkes kendine, beyninize iyi bakın.

S

Serçe

Ne bunaması ya bunamak başka hafızanın gidip gelmesi başka.
Bende korkuyorum olabilirim Sjsjsj

pumpkin🌸

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
zamanı geldiğinde bundanım olacak...
çünkü kendimi bile unutmak için çok dua ediyorum uzun zamandır, elbet kabul olacak :torpu:

• Sad
Tepkiler: CaT

Bel far niente

İyiler ilk görüşte tanınmaz.
Altın Üye
Beyin hücrelerinin zamanla ölümüne bağlı olarak hafıza kaybı, bunama (demans) ve genel anlamda bilişsel fonksiyonların azalması şeklinde gelişen tıbbi durum Alzheimer hastalığı olarak adlandırılır.

Bu doktorlar hiçbir şey bilmiyorlar, hastalığın tanımını yaparken bunama falan demişler halbuki hafıza kaybı başka bunama başka...

Eunoia

Platin Üye
Stresten hiç uzak duramıyorum ki :/

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Rahmetli Anneannem Allah`ım aklımı almadan canımı al derdi... :( üzülürdüm öyle deme seviyoruz seni diye

Aklı başinayken sevilir insan eti ağir olur derdi

İşte insan gençken anlamıyor :/

Akıl sağlığımızı korumak mühim

Başkaları sizi üzer yipratir sonra deli der geçer karşiniza güler acimasiz dünya

Oggy

kınaya Kars'ın
Sexolog
anneannemde vardı..... eskileri ve sürekli gördüğü insanları hatırlıyordu ama öncesi yok..... beni çok sık görmediği için tanımıyordu..... evden kovmuştu bi gün yabancıyım diye.....

CaT

🎈
Board Admin
Büyükannem vardi , yaninda otururken kizim sen kimin gelinisin derdi, ben torununum cocuguyum derdim 5 dk sonra sen benim oglumun gelinimisin derdi.. ozamanlar kücüktüm gülesim geliyordu, ama suan ne kadarda içim aciyor.. mekanlari cennet olsun hepsinin

Üst Alt