Altın suyuna batırılmış sahte dişle dolandırıcılık

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,289
Çözümler
4
Tepki puanı
12,897
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Altın suyuna batırılmış sahte dişle dolandırıcılık

Kadıköy'de kuyumculara sahte altın diş satarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 kişi, yakalandı.
Kadıköy'de bulunan kuyumcuya bir kişi tarafından altın diş satıldı. Kapalıçarşı'ya gönderdikten sonra altın dişin sahte olduğunu öğrenen kuyumcu durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden dolandırıcının kimliğini tespit ederek yakalamak için çalışmalara başladı.
Devriye görevi yapan güven timleri, aradıkları dolandırıcıyı cadde üzerinde görüp, takip etti. Kısa süre sonra arkadaşlarıyla buluşan şüpheli, takipteki güven timleri tarafından gözaltına alınarak Rıhtım Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada yapılan üst aramalarında şüphelilerin üzerinden altın suyuna batırılmış çok sayıda sahte diş ele geçirildi.


3 bin 300 lira dolandırıldım’​

Kadıköy'de dolandırılan kuyumcu Bahattin Aydın, "Bize zaman zaman hurdalar geliyor. Hurda altınların içinde kalpazanlar, dişi birbirine geçirerek, içine kurşun koyarak çok ince mikronla dışını 22 ayar yapıp bize getirdiler. Bu dişlere baktığımızda 22 ayar gösteriyordu. Biz bu dişleri aldık gönderdik Kapalıçarşı'ya. Kapalıçarşı'da bu dişlerin sahte olduğunu söylediler, bize tekrar geri geldi. Tabi biz Kapalıçarşı'ya paramızı ödedik. Polislere haber verdik. Karakol da işin üzerine düştü, bu kalpazanlar yakalandı. Biz resimlerini vermiştik polislere. Polisler nokta atışı yapmışlar. Hepsine teşekkür ediyorum. 3 bin 300 lira dolandırıldım" ifadelerini kullandı.

https://prnt.sc/v7un1f
alinti /sputnik
 
Üst Alt