almanya'nın saksonya-anhalt eyaletinde zafer afd'nin oldu.

Psinoza

Altın Üye
faşizmin kadın silüeti ile geri dönmesi de ayrı korkunç he. ya da iyi oldu. dünyayi kadınlar yönetsin zırvaları ile kafamızı zikiyorlardı zaten.
hoş diğer başkan ulrich siegmund da çok tehlikeli biri. yerel anlamda onun yürüttükleri daha sıkıntılı. bunlar ağır antiziganist, yabancı düşmanı kişilikler. 1923 nazinin yükseliş döneminden alıyorlar politikaları ve “modern” kılıf giydiriyorlar...nereden bakarsan bak büyük kaybediş.

Süreyya

Süper Mod
Cok populist yazmissin Psi.
AFD nin parti msnifestosunu okumani tavsiye ederim.

BSW ye bagli simdi,AFD'nin eyaleti ele gecirip geciremeyeceği.

2 yil önce genel secimi CDU'nun aldiginda,Almanya nin erken secime gidecegini öngörmüstüm.
Merz katastrof.

Velhasil demokraside yasiyoruz.
Millet kararini verdi.

Psinoza

Altın Üye
Cok populist yazmissin Psi.
AFD nin parti msnifestosunu okumani tavsiye ederim.

BSW ye bagli simdi,AFD'nin eyaleti ele gecirip geciremeyeceği.

2 yil önce genel secimi CDU'nun aldiginda,Almanya nin erken secime gidecegini öngörmüstüm.
Merz katastrof.

Velhasil demokraside yasiyoruz.
Millet kararini verdi.
memlekette iş parti manifestosuna kalsaydı herkes dem'li olurdu. zira kapsamı gayet geniş tutmuşlar. bir devlet yönetiminin demokratik niteliği, çoğunluğuna nasıl davrandığından çok, çoğunluğun gücüne sahip olmayan azınlık yurttaşlarına nasıl davrandığıyla ölçülür, bakscagız...

Süreyya

Süper Mod
memlekette iş parti manifestosuna kalsaydı herkes dem'li olurdu. zira kapsamı gayet geniş tutmuşlar. bir devlet yönetiminin demokratik niteliği, çoğunluğuna nasıl davrandığından çok, çoğunluğun gücüne sahip olmayan azınlık yurttaşlarına nasıl davrandığıyla ölçülür, bakscagız...
Okusunlar iste.
Ki Dem ile paralelleri oldugunu da düsünmüyorum.Bu da baska bir konu.
Almanya da azinlik cok genis kapsamli bir terim.
Dikkatle yenmesi gerekiyor.
Kafandaki senaryolari KZ lerle bagdastirma.

Psinoza

Altın Üye
Okusunlar iste.
Ki Dem ile paralelleri oldugunu da düsünmüyorum.Bu da baska bir konu.
Almanya da azinlik cok genis kapsamli bir terim.
Dikkatle yenmesi gerekiyor.
Kafandaki senaryolari KZ lerle bagdastirma.
vaktimiz olsaydı sana kelimeleri satın alan bir şairin hikayesini anlatırdım.

Nyctophilia

Gümüş Üye
Optimum şartlarda seçilen ideoloji ne olursa olsun Almanya varoluşsal açidan yabanci düşmanı olamaz; öyle bi lüksü yok. (Kendi bacağına sıkar)
Meloni de asıp kesiyordu (Afd'nin İtalya duragi) 500 bin yabanci işçi kotasını imzaladı sonradan. Gelişmiş ve yaşlı ülkelerin yabancı düşmanı olmak gibi bi lüksü olamaz maalesef. (Buyumeyi ve gelismeyi surdurmek istiyorsa).Bir zamanlar ABD ekonomisini ucu ucuna geçmek üzere olan Japonya, göçe kapaliliginin bedelini 30 yıllık resesyon ile ödüyor. Yeni yeni akillandilar.Almanya'nin ihtiyacı legal göç karşıtlığı değil; illegal göç ile mücadele olmalı. Haklarında hayırlısı.

Xasthur

Yönetici
Konuyu psinoza acmissa ne yapar ne eder yine mevzuyu halklarin demokratik melisine getirir mk.
Ya bari almanyayi rahat birak iblis

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Siz Almanyada mı yaşıyorsunuz 🙄

Psinoza

Altın Üye
SOlcu destek kesilecek diye bunlarin hepsi, di mi?
oradan pragmatist biri gibi mi görünüyorum... ne kadar ayıp. afd’nin iki farklı yüzü var hoş çogu ortalama sağ partilerinde olduğu gibi. parti programı esasında bir perdeleme işlevi görüyor fakat rutin olarak afd’nin basına sızan toplantılarında konuşulanlara bakınca, programındaki ve konuştukları öneriler arasında çok ciddi ayrımlar var. mesela sızdırılan potsdam toplantısında konuşulanlar artık biliniyor. bu toplantıya bugün afd’nin sachen adayı da katılmış haberlerde gördüm. partinin icinde bir neo-nazi damarı olduğu açık ve inkar edilemez. yine göçmenleri deport etmekten* çok daha ötesi orada konuşulan. alman etnisitesine mensup olmayan kişilerin vatandaşlıktan çıkartılıp tehcir edilmesi konuşulmuştu. "asimile olmamış alman vatandaşları'nın durumunu da tartıştılar. bu meseleler doğrudan türkiyeli insanlarımızın durumuna da özellikle dikkat çekmemiz gerektiğine dair mesaj veriyor. yoksa ne yeşillerin ne sol partinin içler acısı durumunu gözettiğim yok, onlardan gelecek bir faydanında alıcısı değilim, değiliz.
kuşku yok ki durağan ekonomik koşullar, sağ partilere her yerde kazandırıyor.

Süreyya

Süper Mod
oradan pragmatist biri gibi mi görünüyorum... ne kadar ayıp. afd’nin iki farklı yüzü var hoş çogu ortalama sağ partilerinde olduğu gibi. parti programı esasında bir perdeleme işlevi görüyor fakat rutin olarak afd’nin basına sızan toplantılarında konuşulanlara bakınca, programındaki ve konuştukları öneriler arasında çok ciddi ayrımlar var. mesela sızdırılan potsdam toplantısında konuşulanlar artık biliniyor. bu toplantıya bugün afd’nin sachen adayı da katılmış haberlerde gördüm. partinin icinde bir neo-nazi damarı olduğu açık ve inkar edilemez. yine göçmenleri deport etmekten* çok daha ötesi orada konuşulan. alman etnisitesine mensup olmayan kişilerin vatandaşlıktan çıkartılıp tehcir edilmesi konuşulmuştu. "asimile olmamış alman vatandaşları'nın durumunu da tartıştılar. bu meseleler doğrudan türkiyeli insanlarımızın durumuna da özellikle dikkat çekmemiz gerektiğine dair mesaj veriyor. yoksa ne yeşillerin ne sol partinin içler acısı durumunu gözettiğim yok, onlardan gelecek bir faydanında alıcısı değilim, değiliz.
kuşku yok ki durağan ekonomik koşullar, sağ partilere her yerde kazandırıyor.
Bu konuda sana hic inanasim gelmiyor.
Bundan dolayi seninle siyaset konusmaktan cekiniyorum Psicim.
Farkli kulvarlardan bakiyoruz.
Panik Siyaseti hep islemistir.
Alman hakkini alir,alsin da.

Cok agir konusurdum su ana ama gerek yok.

Hadi bir ilahi paylasalim.

Psinoza

Altın Üye
Bu konuda sana hic inanasim gelmiyor.
Bundan dolayi seninle siyaset konusmaktan cekiniyorum Psicim.
Farkli kulvarlardan bakiyoruz.
Panik Siyaseti hep islemistir.
Alman hakkini alir,alsin da.

Cok agir konusurdum su ana ama gerek yok.

Hadi bir ilahi paylasalim.
ilahi süreyya...
nelerden hoşlanırsın, onlardan konuşalım.
kuşlar? atlar?

Üst Alt
🎧 DJ Paneli