Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,021
Çözümler
4
Tepki puanı
12,711
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Günün birinde evlilik çağına gelmiş bir delikanlı herkes gibi onunda evlilik isteği vardı. Bu konuyu ailesine açmak istediğinde babası delikanlıya şöyle bir konuşma yaptı:

“Oğlum elbette ki sende evlenebilirsin. Eğer bana kendi alın terinle çalışıp kazandığın bir altın getirirse, seni hemen evlendireceğim.”

Delikanlı çocuk babasının bu sözleri karşısında gülümsedi. Ne kadar kolay bir şey söyledi babam diye düşündü. Delikanlı ertesi gün babasının bu sözünü yerine getirdi ve babasına o altını getirdi. Babası oğlundan aldığı bu altını hiç düşünmeden nehre fırlattı. Delikanlı şaşkın bir şekilde babasına uzunca bir süre baktıktan sonra babasına dönerek sordu:


“Babacığım artık evlenebilirim değil mi? “

Babası başını salladı:

“Hayır oğlum. Ben sana kendi alın terin ve emeğinle o altını getirmeni söyledim ama sen kendi alın terinle getirmedin bana o altını dedi.”

Delikanlı ertesi gün annesinden bir altını borç alarak babasına tekrar götürdü. Babası altını görünce tekrar nehre fırlattı. Delikanlı çok şaşırdı ve şunu söyledi:

“Bunu neden yapıyorsun baba hala anlamış değilim ama sana bir altın getirdim ve evlenebilirim artık.”

Babası oğluna yine izin vermedi ve oğluna:

“Bu altını sen alın terinle kazanmadın oğlum dedi.”

Delikanlı babasının yanından ayrılarak uzun uzun düşündü. Başkasından bir borç altın alsa ve o altını babasına getirse babası o altını tekrar nehre atacaktı ve delikanlı bu gidişle de evlenemeyecekti. Bu yüzden genç delikanlı bir iş bulup kendi emeği ve alın teri ile o altını kazanmaya karar verdi.

Günler geçti ve delikanlı kazandığı o altını babasına getirdi. Babası her zaman olduğu gibi altını eline aldı ve tam nehre atıyordu ki çocuk heyecanla babasının elini tuttu. Delikanlı can havliyle bağırdı:


“Hayır baba o altını nehre atamazsın ben o altın için günlerce zorluklarla çalıştım ve sana o altını getirdim dedi.”

Delikanlının babası yüzündeki kocaman gülümseme ile elini oğlunun omzuna atarak:

“Oğlum işte şimdi evlenebilirsin çünkü alın terin ile kazandığın bu altının değerini artık çok iyi biliyorsun ve bu altını savurganlık yapmadan harcayacaksın.”

Bu hikayede emek verilerek kazanılan altının aslında ne kadar değerli olduğunu ve savurganlık yapmadan çektiğimiz o zorlukları düşünerek harcamamız gerektiğini çok açık bir şekilde anlıyoruz.
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,376
Tepki puanı
4,546
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Çok güzel anlatmis.. ama artik hic birseyin de pek değeri kalmadi gibi duruyor :/
 
Üst Alt