Alamut Kalesi

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Kısa bir süre önce aranıza katıldım çoğu kişi tanımıyorum ama forumda etkileşime girdiğim zamanlarda üyelerin okuyan, kültürlü insanlar olduğunun farkına vardım. Bu yüzden bu kitabı çoğunuz okuduğunu düşünüyorum fakat aranızda belki okumayanlar olabilir diyerekten konuyu açmak istedim. Gerçekten çok sürükleyici, akıcı bir kitap. Severek okudum ve severek şiddetle tavsiye ediyorum.

61nCHi8lg6L._SL1395_.jpg

Garga

Altın Üye
Bu kitap askerlik yaparken kantin de yatan kitap kimsenin dokunmadığı kitap

Ortaokul zamanların da öğretmenin anlattığı tavsiye ettiği yine merak edilmeyen ama herkes'in biliyorum dediği kitap

Üniversite bahçesin de gezip koltuk altına alınmayan okumadığını anlamasınlar diye utanılacak duruma sokan kitap

Bu kitap orta da gezen ama bilinen sanılan bilinmeyen kitap, okumadan göz ucuyla bakılıp okudum denilen kitap

Bu talihsiz bir kitap, dijatale erken geçseydi kitap halinden daha fazla hizmet ederdi..
Bu kitabı okurken yani okumaya başlarsan ve ara verirsen gelip kaldığın yerden okuyunca sinema etkisi veriyor sürükleyici film tadın da ..

• Beğen
Tepkiler: Era

Nobody

Teknik Admin
Konuya küçük bir günümüz/popüler kültür bilgisi de ekleyelim.

Alamut Kalesi, Assassin's Creed serisinde de oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle Assassin's Creed Mirage oyununda Alamut'u doğrudan görüyoruz. Oyunun ana karakteri Basim, Alamut'ta Hidden Ones tarafından eğitiliyor ve bir suikastçı olarak yetişiyor. Ubisoft da Alamut'u serinin evreninde Assassinlerin efsanevi kalelerinden ve oluşumun önemli merkezlerinden biri olarak kullanıyor.

İşin güzel tarafı, Ubisoft burayı tamamen uydurma bir mekan olarak seçmemiş. Gerçek Alamut Kalesi'nin yaklaşık 860 yılında inşa edildiği kabul ediliyor. Hasan Sabbah ise kaleyi çok daha sonra, 1090 yılında ele geçirerek Nizari İsmaililerin merkezi haline getiriyor.

Mirage'ın hikayesi ise 9. yüzyılda, yani Hasan Sabbah'tan yaklaşık iki asır önce geçiyor. Bu nedenle oyunda Alamut'un kendisi tarihi bir mekan olsa da o dönemde "Assassin/Hidden Ones merkezi" olması Assassin's Creed'in kendi kurgusu.

Kısacası bugün Alamut denildiğinde Hasan Sabbah ve tarihi geçmişinin yanında, özellikle oyun dünyasında Assassin's Creed ile de güçlü bir şekilde özdeşleşmiş durumda. Oyunu oynayanlar kaleyi görünce zaten hemen bağlantıyı kuracaktır.

Jumping Black Flag GIF by Assassin's Creed

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Oynamadın ama çok zamanım olmadığı için umarım ilerde oynama şansım olur.

Üst Alt
🎧 DJ Paneli