Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türkiye’nin en çok tüketilen atıştırmalıklarından biri olan leblebi, nohutun kavrulmasıyla elde ediliyor. Özellikle beyaz leblebi, hafif ve sade yapısıyla hem açlığı bastırıyor hem de sağlığa pek çok fayda sağlıyor. Uzmanlara göre bu küçük atıştırmalık, lif, protein, kalsiyum, demir, potasyum, A...
Cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar günlük hayatımızda önemli bir yere sahip. Yani günün ortalama 3-6 saatini onlarla geçiriyoruz. Bazen iş için bazen bir sınav bazen ise keyfi…
Peki gözlerimizi bu ekranların zararlarından nasıl koruyacağız? Mavi ışık gözlüklerinden farklı bir...
Vitamin ve mineral eksiklikleri, modern yaşamın getirdiği beslenme alışkanlıkları ve artan stres nedeniyle her yaştan bireyi etkileyen önemli bir sağlık sorunu haline geldi. Özellikle B12 vitamini ve demir eksikliği, enerjiden bağışıklığa kadar birçok sistemi olumsuz etkiliyor.
Günlük hayatın...
Plastiklerin Gizli Tehdidi: Organ Kanserlerine Giden Yol
Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız plastik ürünler, sağlığımızı sessizce tehdit ediyor. Bilim insanlarına göre bu maddeler, hormon sistemini altüst ederek ciddi kanser türlerinin gelişmesine zemin hazırlıyor.
Seyahatler, hazır...
Sağlıklı Yaşamın Yeni Sırrı: 6-6-6 Yürüyüş Metodu ve Sosyal Medyada Yükselişi
Düşük yoğunluklu ama etkili egzersizlere olan ilgi her geçen gün artarken, TikTok’ta viral hale gelen ‘6-6-6’ yürüyüş rutini sağlıklı yaşam arayışında olan birçok kişi için yeni bir başlangıç noktası sunuyor...
Vücut Isım Artınca Kaşıntı(alevli iğneler batarmış gibi)
-
Beden Isım Artınca Noktasal Alevli Kaşıntı
-
Terleyince Kaşıntı
Esenlikler dostlar bu sorunu bende yaşadım hatta forumlara baktım doğru dürüst bir şey yazan olmamış yazıyorsa da sorunu yazmış daha sonra ne yaptığını yazmamış burda buna...
Detoks nedir?
Detoks diyeti zaman içerisinde hem yediğimiz besinlerden, hem de çevresel etkenlerden dolayı vücudumuzda artış gösteren toksinlerden kurtulmanın en sağlıklı yoludur. Toksinler vücutta oksidatif stres dediğimiz bir takım metabolik sonuçlara neden olur.Maruz kaldığımız toksinler...
https://youtu.be/qKiQA5e-fPg
Neden hapşırırız?
Hapşırmak, vücutta bulunan yabancı maddelerin dışarı atılmasını sağlayan doğal bir mekanizmadır; ciğerleri ve diğer organları bulaşıcı maddelerden korur. Hapşırmanın tıptaki adı “sternutasyon”dur.
Ne hızda/ne uzaklığa kadar hapşırırız?
Yapılan...
Bağışıklık sisteminin artırılması için günümüzde bağışıklık güçlendirici kürler tercih ediliyor. Elbette bu kürlerin uzman tavsiyelerine göre tüketilmesi her zaman önemlidir.
Bağışıklığı Güçlendiren Gıdalar Hangileri?
Sarımsak, Kefir, Badem, Portakal, Kivi, Brokoli, Zencefil, Zerdeçal, Yaban...
Keten Tohumu Faydaları
B, E vitamini, magnezyum, demir ve potasyum bakımından zengindir.
Kemik sağlığının gelişmesine yardımcı olur.
Sinir sağlığını korur.
Kan şekerini dengede tuttuğu için hem diyet programlarında, hem de diyabet menülerinde yerini alır.
Yüksek oranda lif içerir. Bu özelliği...
Bir araştırma ekibi, tek hücreli mikropların genomlarını incelerken, şaşırtıcı bir keşif yaptı: Mikropların DNA’sında ‘gizlenen’ ve daha önce bilinmeyen binlerce virüs ortaya çıkarıldı. Araştırmacılar, yeni bir makalede aktardıkları kadarıyla, farklı türden tek hücreli mikropların genomlarına...
1. Karar verin ve ertelemeyin.
2. Gerçekçi hedefler belirleyin.
3. Vücudunuzu tanıyın ve pes etmeyin.
4. Diyetisyen ile çalışın.
5. Katı diyetlerden uzak durun, asla aç kalmayın, hatta arada bir küçük ve kontrollü kaçamaklar yapın.
6. Beslenme günlüğü tutun.
8. Her gün tartılmayın.
9. Diyet...
Dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina’nın reçeteleri günümüzde de yoğun ilgi görüyor. Tüketenlerin hastalık yüzü görmediği bitkileri içeren reçeteler hazırlayan İbn-i Sina, birçok hastalık için çözüm önerileri sunmuştur. Ünlü alimin tüketilmesini önerdiği reçeteler arasında nar şurubu da...
Ribozim: Kendi kendinin üretilmesi tepkimesini katalize eden bir RNA molekülüdür. Canlılığın başlangıcındaki ilk genetik materyal ya da ona oldukça yakın olduğu düşünülmektedir
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.