Malzemeler
4 adet somon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pesto sos için:
1/2 demet maydanoz
30 gram ceviz içi
100 gram kars gravyer peyniri(rendelenmiş)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Pesto sos yapılışı için:
Cevizleri tavada 2-3 dakika kavurun.
Maydanozu saplarından ayırın.
Sarımsağın kabuklarını soyun.
Rendelenmiş Kars gravyerini, sarımsak, maydanoz ve kavrulmuş cevizi rondonun içine aktarın.
Üzerine karabiber ilave edin. Bir miktar zeytinyağını da ekleyin.
Rondonuzu çalıştırın,kalan zeytinyağını da azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
Tadına bakarak tuz ilave edin ve son olarak tekrar karıştırın.
Pişirme aşaması için:
Somona arkalı önlü tuz-karabiber serpin.
180 derecelik fırında 5-6 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp üzerine pesto sos sürerek 10-15 dakika daha pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.
Servis Önerisi
Yanına bol salata ile servis edebilirsiniz.
4 adet somon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pesto sos için:
1/2 demet maydanoz
30 gram ceviz içi
100 gram kars gravyer peyniri(rendelenmiş)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Pesto sos yapılışı için:
Cevizleri tavada 2-3 dakika kavurun.
Maydanozu saplarından ayırın.
Sarımsağın kabuklarını soyun.
Rendelenmiş Kars gravyerini, sarımsak, maydanoz ve kavrulmuş cevizi rondonun içine aktarın.
Üzerine karabiber ilave edin. Bir miktar zeytinyağını da ekleyin.
Rondonuzu çalıştırın,kalan zeytinyağını da azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
Tadına bakarak tuz ilave edin ve son olarak tekrar karıştırın.
Pişirme aşaması için:
Somona arkalı önlü tuz-karabiber serpin.
180 derecelik fırında 5-6 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp üzerine pesto sos sürerek 10-15 dakika daha pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.
Servis Önerisi
Yanına bol salata ile servis edebilirsiniz.