Meyveleri akan suyun altında ovmadan yıkadıktan sonra sirkeli suyun içinde 2-3 dk. kadar bekletin. Süzüp iyice kurumalarını bekleyin. Ardından üzeri açık bir kaba koyup dolaba kaldırın.
![Screenshot_20240203_224030_com.opera.browser_edit_177058734324544.jpg Screenshot_20240203_224030_com.opera.browser_edit_177058734324544.jpg](https://www.forumsal.org/data/attachments/13/13245-3692d5220230171444f5be5bcc992ea9.jpg)
Sirke meyvelerin üzerindeki bozulmaya neden olan bakterileri öldürdüğü için meyveleriniz 4 güne kadar çürümeden duracaktır. Ancak bu süre elbette sağlam durumdaki meyveler için geçerli. Zaten çürümeye başlamış ya da ezik meyveler bu kadar uzun süre dayanmayacaktır.
![Screenshot_20240203_224030_com.opera.browser_edit_177058734324544.jpg Screenshot_20240203_224030_com.opera.browser_edit_177058734324544.jpg](https://www.forumsal.org/data/attachments/13/13245-3692d5220230171444f5be5bcc992ea9.jpg)
Sirke meyvelerin üzerindeki bozulmaya neden olan bakterileri öldürdüğü için meyveleriniz 4 güne kadar çürümeden duracaktır. Ancak bu süre elbette sağlam durumdaki meyveler için geçerli. Zaten çürümeye başlamış ya da ezik meyveler bu kadar uzun süre dayanmayacaktır.