Yozgatlı Öğrenciler 10 Yeni Gök Cismi Keşfetti Adını RTE koydu

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Yozgatlı öğrenciler, 10 yeni gök cismi keşfetti ve keşfedilen asteroitlerden birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harfleri olan 'RTE' adını verdi. Öğrenciler, Uluslararası Astronomi Arama İşbirliği (IASC) projesi kapsamında analiz ettikleri görüntülerle bu keşfi gerçekleştirerek sertifika aldı.
Yozgatlı öğrenciler, uzay projesinde 10 yeni gök cismi keşfederek bir asteroite Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını verdi.

Sorgun ilçesindeki öğrenciler, IASC'nin sağladığı gökyüzü görüntülerini analiz ederek 10 yeni asteroiti tespit etmeyi başardı. Öğrenciler geçici onay alarak sertifikalandırılırken keşfettikleri cisimlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harfleri olan 'RTE' ve öğrencilerin, öğretmenlerin, okulun isimlerini kod olarak verdi.

Uzay ve Havacılık Atölyesi öğretmeni Ahmet Turan Atalay, öğrencilerin gökyüzü görüntülerini 'Astrometrica' programıyla analiz ettiklerini belirterek, "Keşfedilen gök cisimleri, 3-4 yıl süren gözlemlerle takip ediliyor ve potansiyel tehdit oluşturup oluşturmadıkları inceleniyor" açıklamasını yaptı.
Atalay, onay sürecini tamamlayan asteroitlerin uluslararası kayıtlara öğrencilerin verdikleri isimlerle geçtiğini vurguladı.

alcatraz

🍻
Elmas Üye
yozgat yine şaşırtmıyor

• Yüz buruşturma
Tepkiler: Tuz

Frenk

Altın Üye
Daha önce keşfedilip isimlendirilmediğinden emin miyiz ?

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye
Daha önce keşfedilip isimlendirilmediğinden emin miyiz ?
ULUSLARARASI kayıtlara geçmiş.

Prof yeni böcek bulmuş kendi karısının adını vermiş Emine. Bu çocuklar da annesinin adını verseymiş ne alaka şimdi rte

The

Bronz Üye
Yeni nesilden umutluyduk, yazık ettiniz bize 🚬

Neşe Palamudu

Altın Üye
Bir Yozgatlı olsam bende rte verirdim adını Gök cisminin kaderine bak. Hiç bulunmasaydım demiştir

Siyah

Bronz Üye
Sizin keşfettiğiniz cismin taa..

alcatraz

🍻
Elmas Üye
Bu ne yalakalık desem bozulur musun? Kütüğü aldırmak ister misin
bu forumdan birinin beni bozabileceğini sanmıyorum. kütüğü ben seçmedim ama nerede yaşayacağıma ben karar verdim ve boşuna iç anadoludan ayrılmadım (: saygılarımla

• Öpücük
Tepkiler: Tuz
Üst Alt