You Tarzı Diziler: Saplantılı Aşklar ve Psikolojik Gerilim Dolu Yapımlar

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

1. Bates Motel

Alfred Hitchcock’un kült filmi "Psycho"dan uyarlanan bu dizi, Norman Bates’in gençlik yıllarını ve annesiyle olan hastalıklı ilişkisini konu alıyor. You severlerin bayılacağı bir psikolojik çözümleme!

2. Dexter

Gündüzleri adli tıp uzmanı, geceleri ise seri katil olan Dexter Morgan’ın iç dünyasını keşfetmek ister misiniz? Tıpkı Joe gibi, iyi niyetle başlayıp karanlık tarafa sürüklenen bir karakter sizi bekliyor.

3. Mindhunter

FBI’ın seri katilleri analiz etmeye başladığı ilk dönemleri konu alan bu yapımda psikolojik gerilim tavan yapıyor. Suç, zihin ve profil çıkarma meraklılarına birebir.

4. The Fall

Bir dedektif ile seri katil arasında geçen zekice yazılmış bu İngiliz dizisi, You’nun karanlık havasını sevenler için oldukça tatmin edici.

5. Dirty John

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan bu dizi, bir kadının manipülatif bir adamla yaşadığı korkunç ilişkiyi anlatıyor. Joe Goldberg’i anımsatan saplantılı davranışlara hazır olun.

6. Behind Her Eyes

Aşk üçgeni, sırlar ve psikolojik manipülasyonlarla dolu bu mini dizi, hem gizem hem de gerilim severler için birebir

7. Hannibal

Zeki ve karizmatik bir psikiyatrist olan Dr. Hannibal Lecter’ın aslında bir yamyam seri katil olması... Gerilim ve estetik bir arada!

8. You’re the Worst

You kadar karanlık olmasa da toksik ilişkilerin işlendiği bu kara komedi-dram dizisi, aşkın karmaşık ve bazen sağlıksız yönlerini gözler önüne seriyor.

9. Mr. Robot

Psikolojik sorunlar yaşayan bir hacker’ın iç dünyası ve sistemle olan savaşı. Joe’nun zihinsel karmaşasını sevenler için harika bir alternatif.

10. Gossip Girl (2021)

İlk bakışta You ile pek benzemese de, sosyal medya, saplantı ve gözetleme temalarıyla paralellikler taşıyor. Gençlik ve entrika sevenler için modern bir seçim.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

1. The Patient

Steve Carell’in başrolünde olduğu bu mini dizi, psikoterapist ile onu rehin alan bir seri katil arasındaki psikolojik savaşı konu alıyor. Gerilim dozu yüksek.

2. Clickbait

Bir adam kaçırılır ve videosu internete düşer: “Bu videoyu 5 milyon kişi izlerse öleceğim.” Arkasındaki karanlık sırlar adım adım ortaya çıkıyor. Sosyal medya, yalanlar ve gizem dolu

3. Top of the Lake

Bir kadın dedektifin kayıp bir kız çocuğunun peşine düşmesiyle gelişen olaylar, gizemli karakterler ve psikolojik çatışmalarla örülü.

4. Safe (Harlan Coben)

Bir baba, kızının kaybolmasının ardından yaşadığı mahallenin sır perdesini aralamaya başlar. Tıpkı You gibi sırlar ve ilişkiler iç içe geçmiş durumda.

5. Gypsy

Bir terapist, hastalarının hayatına gizlice dahil olmaya başlar. Kimlik, saplantı ve etik sınırların ötesine geçen bir psikolojik gerilim.

6. Revenge

Zenginlerin yaşadığı sahil kasabasında intikam ve gizli kimlik temalarıyla dolu bu dizi, entrika severler için biçilmiş kaftan.

7. Sharp Objects

Gazeteci Camille Preaker, memleketine dönüp bir dizi cinayeti araştırırken kendi karanlık geçmişiyle yüzleşiyor. Yavaş ilerleyen ama yoğun psikolojik bir gerilim.

8. Tell Me Your Secrets

Geçmişi karanlık üç karakterin yolları kesişir. Bir kadın eski sevgilisi seri katil, bir diğeri geçmişini hatırlamıyor… You severler için oldukça benzer bir ton.

9. Ratched

“One Flew Over the Cuckoo’s Nest”in ünlü hemşiresi Mildred Ratched’ın köken hikâyesi. Estetik, psikolojik gerilim ve tüyler ürpertici sahnelerle dolu.

10. Obsession (2023)

Bir adamın oğlunun nişanlısına karşı duyduğu tehlikeli takıntı ve bunun getirdiği sonuçlar. You dizisindeki saplantı temasına çok yakın.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
You dizisine benzer saplantı, psikolojik gerilim, gizem ve suç temalarını işleyen daha fazla dizi önerisi aşağıda

f for fake film GIF

11. You Don’t Know Me

Genç bir adam cinayetle suçlanır ve mahkemede kendi hikâyesini anlatmaya başlar. Gerilim ve gizem dolu bir İngiliz yapımı.

12. Chloe

Bir kadının eski arkadaşının intiharını araştırırken onun kimliğine bürünüp hayatına girmesi… Tıpkı Joe gibi gözlem, takıntı ve kimlik oyunları ön planda.

13. The Stranger (Harlan Coben)

Bir yabancı, insanların hayatlarını tehdit edecek sırları ortaya çıkarıyor. Her bölümde daha da derinleşen entrikalar ve gizem.

14. Marcella

Zihinsel sağlık sorunları yaşayan eski bir polis, eski vakaların peşinden gidiyor. Gerilim, gizem ve sürprizlerle dolu.

15. Hemlock Grove

Daha doğaüstü bir alternatif isteyenler için: kasabada işlenen vahşi cinayetler, gizli geçmişler ve karanlık karakterler.

16. The Sinner

İlk sezonunda bir kadının neden durduk yere bir adamı öldürdüğünü araştıran bu dizi, karakterlerin psikolojik derinliklerini keşfetmek isteyenler için birebir.

17. Homecoming

Psikolojik manipülasyon ve gizli deneyler… Julia Roberts’ın başrolde olduğu bu dizi, yavaş yavaş açılan bir sır kutusu gibi.

18. Perfume (2018, Almanya)

Bir cinayet soruşturması etrafında toplanan eski arkadaşlar, saplantılı davranışlar ve gizemli geçmiş... You’nun Avrupa versiyonu gibi.

19. Twin Peaks

Kült klasik! Küçük bir kasabada genç bir kızın öldürülmesiyle başlayan olaylar, saplantılar ve tuhaf karakterlerle örülü.

20. The Undoing

Nicole Kidman ve Hugh Grant başrolde. Mükemmel görünen bir hayatın altında yatan korkunç sırlar ve bir cinayet.

Süreyya

Spákona
Süper Mod
You psiko..

Midhunter i 88 senede anca bitirebildim..kesinlikle tavsiye ederim..

Obsession cöp..bi hafta sonumu yedi..zaman kaybi.

Dexter i 4 ay önce basladim henüz ya 3. Ya da 4. Bölümündeyim.

Yazik lan bana

Alice

Altın Üye
Muhtemelen çoğunu izledim ama hatırlamıyorum. Bazılarını yarım bırakıyorum sarmıyor diye you dizisi güzeldi

Neşe Palamudu

Gümüş Üye
Çok uzun diziler lazım bana bitmesin ben 65 yaşıma geliştim hala izleyim :p

Üst Alt