Vitamin deposu çiriş otu

CaT

🎈
Board Admin

Mevsimi gelen Çiriş otunun bağışıklığı güçlendirmesinden saç dökülmesine, cilt sorunlarından enfeksiyonların iyileşmesine kadar etkili olduğu biliniyor. Uzmanlar özellikle bu otun, C vitamini açısından zengin olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, idrar yolu enfeksiyonlarının hızla iyileşmesini sağladığını, sivilce, egzama gibi cildiye rahatsızlıklarının iyileşme sürecine önemli katkılar sunduğunu aktarıyor.​

Vitamin deposu çiriş otu saç dökülmesini önler! Suyu ne sivilce bırakır ne egzama

İlkbahar mevsiminde dağlarda yetişen çiriş otu bin derde deva. Hem kendisi hem de suyu sivilce gibi vücuttaki birçok sorunu hallediyor. Çiriş otu sivilcelerden bağışıklığa kadar tedavi edici bir bitki. Hem sofralarda yemek olarak bulunuyor hem de suyu cilde şifa oluyor.

iStock-1148675964

İHA'da yer alan habere göre Kahramanmaraş'ta ilkbahar mevsiminde dağlarda yetişen ve yöresel yemeklerde kullanılan çiriş otu, sofraları süslemeye başladı.

ÇİRİŞ OTUNUN FAYDALARI​

• C vitamini açısından zengindir.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Hastalıklardan korur.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarının iyileşmesini hızlandırır.
  • Çiriş otunun suyu sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlar.
  • Saç dökülmelerini azaltır, saç köklerinin daha güçlü olmasına destek olur.
  • Basur rahatsızlığının tedavisinde olumlu etkilerde bulunur.

ÇİRİŞ OTU NEREDE YETİŞİR?​

Göksun ilçesi Değirmendere dağlarında ve yüksek dağların pek çok yerlerinde yetişen çiriş otu, sofralara renk katarken; eğitimci, araştırmacı yazar Halil İbrahim Algan, çiriş otu hakkında şu bilgileri verdi:

"Değirmendere çirişinin özelliği ise yüksek noktalarda bulunması uzun süre dayanması, hoş bir tadın olmasının yanı sıra kayalıkların arasında bulunduğundan vitamin bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip. Şu anda kilosu 20 TL'den satılıyor. Göksun'da yemek olarak börek, boranı, pilav ve kışlık konservesi yapılmakta. Çiriş otunu aldıktan sonraysa dilerseniz çeşit çeşit kavurmasını, dilerseniz de farklı malzemelerle zenginleştirebileceğiniz otlu börekler yapabiliyorsunuz."

Nobody

Teknik Admin
Ot olup da vitamin deposu olmayan bir ot bilmiyorum ben :d

• Sırıt
Tepkiler: CaT

Nobody

Teknik Admin
Çimen olmasa koyunlar kuzular inekler nasıl süt yapacaklar. Çimen hepsinden yararlı bence. çünkü çimen olmasa sütü nasıl elde edeceğiz.

sütün içinde bulunan vitaminler;

Yaklaşık olarak 100 gram inek sütünde 35 miligram A vitamini, 0,030 miligram D vitamini, 0,10 miligram E vitamini, 0,04 miligram B1 vitamini (tiamin), 0,19 miligram B2 vitamin (riboflavin) ve 5 miligram B9 vitamini (folik asit) bulunur.

Birde böyle düşün :d

CaT

🎈
Board Admin
Çimen olmasa koyunlar kuzular inekler nasıl süt yapacaklar. Çimen hepsinden yararlı bence. çünkü çimen olmasa süt içemeyiz.

sütün içinde bulunan vitaminler;

Yaklaşık olarak 100 gram inek sütünde 35 miligram A vitamini, 0,030 miligram D vitamini, 0,10 miligram E vitamini, 0,04 miligram B1 vitamini (tiamin), 0,19 miligram B2 vitamin (riboflavin) ve 5 miligram B9 vitamini (folik asit) bulunur.

Birde böyle düşün :d

Üf şapşik ben insanlar için demiştim... neden herkesin içinde beni böyle slk yerine koyuyorsun dhjsjsjs

Nobody

Teknik Admin
Üf şapşik ben insanlar için demiştim... neden herkesin içinde beni böyle slk yerine koyuyorsun dhjsjsjs
Tamam bende dolaylı yoldan bizi nasıl etkilediğini anlatmaya çalışmıştım. Senlik bir durum yok @Küboo m :d Bakış açısı kazandırmaya çalışıyordum sadece.. .d

• Saril
Tepkiler: CaT

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Geçen roka diye kuzukulağı almışım. Satıcı da roka olmadığını teyit etmemişti. Acı mı acı, berbat bir tadı vardı. Sonradan araştırdım bir sürü de faydası varmış.
O günden beri bilmediğim otvari şeylere karşı çekimserim.

CaT

🎈
Board Admin
Geçen roka diye kuzukulağı almışım. Satıcı da roka olmadığını teyit etmemişti. Acı mı acı, berbat bir tadı vardı. Sonradan araştırdım bir sürü de faydası varmış.

Yiaaa kuzu kulagina bayiliyorum, normalde ekşi olur aci olmaz ama ..

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
şifacı mısın sen , nerden biliyon otları çöpleri asidşlia

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Kuzu kulaği ekşi oluyor ama çiçeğim

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bizde fazla ot kültürü oluşmamış anneme sordum geçende bir otu aman o yenmez inekler yiyo onu diyor

Ot bilgimiz sadece o kadar

Üst Alt