Ahahaha
Eroinden 8 günde kurtulabildiyse madalya takılsın bu arkadaşa. Yemedim..
aldigi sürece bagli ..
agrilarindan vs kurtulmus olabilir. ama elbette ki tamamen kurtulmus degil.
21.gün tekrar başladığını da bir video ile yayınladı...
Malum video paylaşım ve canlı yayın yapılan uygulamada bir çok sayfa var bağımlılık hâlinde ki kişilere yardım amaçlı kurulan.Ve videolarını izliyorum,kimisi kabul ediyor tedaviyi kimisi etmiyor.Edenlerden de bazısı bırakıyor bazısı maalesef olduğu yerden devam ediyor.....
Hatta bir çocuk vardı,kendi çabasıyla bırakmaya çalıştığını gün gün videoya çekmişti.Fakat sonuç?21.gün tekrar başladığını da bir video ile yayınladı...
Alkol ve uyuşturucu bağımlılığın en hakikatli olanı.Ben böyle düşünüyorum.
Maalesef.konu sadece fiziksel degil ayni anda psikolojik oldugu icin kurtulamiorlar.
Kumar ayrı bir bağımlılık.en büyük ve en kötü bagimlilik yinede bunlar olmadigini biliormuydun.
Kurtulmanin imkansiz oldugu en büyük bagimlilik KUMAR bagimliligidir.
Neredeyse bunun kesinkez bir tedavisi de yok .
Maalesef.
Destek amaçlı kurulan yardım yerlerinin amacı zaten psikolojik destek fakat belli süreleri dolunca oradan ayrılıyorlar.
Peki ya sonra?
Çoğu sar başa yapıyordur..
Kimsenin bu batağa düşmesini istemem, çok zor.
Aile dışında çevre de çok önemli.belli bir süre destek veriliyor evet.
Ve bu TR de maalesef fazla da donanimli degil.
Aile yakinlarininda saglam kafa ve birlik olmasi gerekiyor bu durumda.
Ama sonra ailelerin de maalesef sorunsuz olsaydi , gencler zaten bu kadar bu yola girmezlerdi .
Hastalarinin kendisi istedigi dogrultusunda ve kendi motivasyonlarinin cok güclü olmasi gerekiyor.
Birakanlar var ve birakanlarda baska bir seye SIMSIKI tutunmalari gerekiyor.
Aile dışında çevre de çok önemli.
Mesela,seni irtibat halinde olduğun en yakının belli bir çerçeve dahilinde düşünce olarak etkiler mi?(yasaklı maddeler için demiyorum genel soruyorum)
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.