Dikkat Ücretsiz HPV Aşısı

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun X hesabından yaptığı paylaşımda, HPV aşısının ücretsiz yapılacağı ve 9-26 yaş aralığındaki bireyler ve ebeveynlerinin başvuru yapabileceği belirtildi.

9-26 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR VE GENÇLER YARARLANABİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ücretsiz HPV aşısı uygulaması yapacaklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, 16 Mayıs'ta başlayacak uygulamadan 9-26 yaş arasındaki kişilerin faydalanabileceğini belirtti.

İmamoğlu, "Sözümüzü tutuyoruz. Ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. Ülkemizde HPV kaynaklı kanser vakaları artma eğiliminde. Aşının elimize ulaşan ilk dozları için başvuruları almaya başlıyoruz" dedi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, HPV Aşı Uygulaması Projesi kapsamında;

İstanbul il sınırları içinde ikamet eden ve İBB'den sosyal yardım alan, 9-26 yaş arası bireyler/ ebeveynler başvuru formunu doldurabilir.

İBB HPV AŞISI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İBB'nin HPV aşısı uygulamasından yararlanmak isteyen İstanbullular başvuru formuna "https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/" adresinden ulaşılabilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Başvurunuz onaylandığı taktirde uygulama öncesi tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Biggie

Özel Üye
güzel gelişmeler bunlar, umarım diğer belediyeler için de örnek teşkil eder.

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
Sağlık bakanlığı niye şey yapmıyor ücretsiz herkes faydalansın

Alice

Altın Üye
Hastalara acil şifa diliyorum

Es1967

Altın Üye
25 mayıs cumartesi İstanbul da olacağım. Gelmişken vurdurayım ben de. Hazır beleşmiş

Üst Alt