Tayyip Sorusu Soruşturma Getirdi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Marmara Üniversite’nden final sınavında dikkat çeken sorulara yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada," Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Dr. Bülent N. N.’nin hazırladığı final sınavı sorularında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik cümleler dikkat çekmişti. Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yapılan açıklamada, “Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden bir öğretim elemanının, 2547 sayılı kanunun 40/a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, “Introduction to Economics I” dersinin test olarak yapılan final sınavındaki seçeneklerden bazılarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullandı.

BU SORULAR SORUŞTURMA GETİRDİ

Öğretim Üyesi Dr. Bülent N. N.’nin sorduğu soruların bazıları şu şekildeydi:

* Öğrencilerden “Ayakkabı almak istiyorsun ancak çok pahalı. Ne anlama gelir?” sorusunun cevaplandırılmasının istendiği bir soruda, “Tayyip’e sor” şıkkına yer verildi.

* Bir başka soruda ise “Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?” ifadesi öğrencilere yöneltiliyor. Cevaplar arasında “Tayyip her zaman kazanır” şıkkı bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!”

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Ülkede mizaha tahammül kalmamış

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Mizahın hahahah diye güldürme amacı yok ki gerçi belki espri denebilir çok zekadan söz edemeyiz ama güldürürken düşündürmüş Elindeki imkanlarla

SleepleSsS

Yorumbaz
Mizah zeka ister maalesef hoca da o yokmuş

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

Biggie

Özel Üye
bence gayet makul bir mizah. +60 dayılara değil, gündemin ortasında hayat yaşayan gençler ile iç içeler

Biggie

Özel Üye
“Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!”

ya abi. bu nedir ya.
üniversiteleri ideolojilerine göre sınıflandıranlar kimdi acaba?

SleepleSsS

Yorumbaz
Aslında mesele şu ki yaşın yeter mi bilmem ama eskiden siyasilerle espri adı altında, dalga geçilip aba altından yaba vurma taktiği ile eleştirirlerdi ve buna bir şey denmezdi @SleepleSsS
Süleyman demireli dansöz kıyafeti ile resmedildiği zamanlar da yaşandı. Siyasiler bürokratlar dokunulmaz eleştirilmez mizaha espriye konu edilemez değillerdir. lakin burada bahsettiğimiz üniversitede yapılan sınav.

SleepleSsS

Yorumbaz

ya abi. bu nedir ya.
üniversiteleri ideolojilerine göre sınıflandıranlar kimdi acaba?
"kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi"
dün de böyle idi bugün de böyle.

Biggie

Özel Üye
"kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi"
dün de böyle idi bugün de böyle.
abi neden bireylerin ideolojileri bu kadar ilgilendiriyor diğer bireyleri?
he bak genel etik kuralları dışında bir ideoloji etrafında bir araya gelerek, yapılmaması gereken şeyler yapılıyorsa mutlaka müdahale edilmedi. ancak ben böyle bir şeyi de sağlıklı bulmuyorum çünkü bu eşitlik ve adaleti sağlayabilecek bir hukuk veya yargı sistemimiz olmadığı düşüncesindeyim.
tamamen kaostan besleniliyor.
baş örtülü bacılarımız dediler, bugün cehapeli bir hanım birey "örtülü" diye vitrin mankeni vesaire denildi. abi görmüyor musunuz, sizin yaptığın ve islam kisvesi altında savunduğunuz çoğu şey inandığınızı söylediğiniz o yaratıcının kural ve istekleri ile çelişiyor.
he ben siyasetten filan anlamam açıkçası, sağı solu da umurumda olmaz ama üzülerek söylüyorum ki, bir problem var

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Sanat eleştirilir, siyaset eleştirilir, patron eleştirilir, sinema, gelin, komşu, ekonomi vs vs vs bence bunlar okullarda yapılmalı zaten çünkü şu uzatılan mikrofonlardan gelen yanıtları görünce....

Her neyse önemli olan çirkin bir usluba varmadan kırmadan dökmeden hakaret acziyetine düşmeden düşüncelerini kendi dillerince söyleyebilmeleri

SleepleSsS

Yorumbaz
abi neden bireylerin ideolojileri bu kadar ilgilendiriyor diğer bireyleri?
he bak genel etik kuralları dışında bir ideoloji etrafında bir araya gelerek, yapılmaması gereken şeyler yapılıyorsa mutlaka müdahale edilmedi. ancak ben böyle bir şeyi de sağlıklı bulmuyorum çünkü bu eşitlik ve adaleti sağlayabilecek bir hukuk veya yargı sistemimiz olmadığı düşüncesindeyim.
tamamen kaostan besleniliyor.
baş örtülü bacılarımız dediler, bugün cehapeli bir hanım birey "örtülü" diye vitrin mankeni vesaire denildi. abi görmüyor musunuz, sizin yaptığın ve islam kisvesi altında savunduğunuz çoğu şey inandığınızı söylediğiniz o yaratıcının kural ve istekleri ile çelişiyor.
he ben siyasetten filan anlamam açıkçası, sağı solu da umurumda olmaz ama üzülerek söylüyorum ki, bir problem var
3. dünya ülkesi olduğumuz için ilgilendiriyor. herkes kendi fikrini empoze etmeye çalışıyor. hukuk yargı konusu çok dallı budaklı bir konu sonra cettiririz onu. başörtülü bacım politikası siyasal islamcıların sekülerciler tarafından ellerine verilen kozdu. salak siyasal islamcılar kendi kozlarını yediler.
"abi görmüyor musunuz, sizin yaptığın ve islam kisvesi altında savunduğunuz çoğu şey inandığınızı söylediğiniz o yaratıcının kural ve istekleri ile çelişiyor." burada benden bahsediorsun sanırsam.
benim yaptığım ve islam altında savunduğum çoğu şey ne ?
hepimizin düştüğü hataya sen de düşüyorsun. bir şeye yanlış denildiğinde hemen karşı tarafı siz diye ayrıştırıyoruz.
benim siyasi görüşümü, dünya görüşümü hiç birşeyi bilmiyorsun aşlskdaşsdlka
bu konudaki sorun ise ünide sınav sorusu olarak sorulması. Hoca derste tayyip hakkında atar tutar sallar ifade özgürlüğü ama sınav sorusu olması ucuz muhalefetlikten başkaca birşey değil.

SleepleSsS

Yorumbaz
Sanat eleştirilir, siyaset eleştirilir, patron eleştirilir, sinema, gelin, komşu, ekonomi vs vs vs bence bunlar okullarda yapılmalı zaten çünkü şu uzatılan mikrofonlardan gelen yanıtları görünce....

Her neyse önemli olan çirkin bir usluba varmadan kırmadan dökmeden hakaret acziyetine düşmeden düşüncelerini kendi dillerince söyleyebilmeleri
aynen haklısın
ama dediğim gibi sınav sorusu olması bence yanlış ve bunu mizah espri olarak görmek mümkün değil.
neden değil
bana sorulsa benim cevabım tayyip olurdu.
bana göre doğru cevap

S

`Sentinus ☬

İnsan : Ayakkabı çok pahalı ancak alamıyorsun. Bunun anlamını söyler misin?
İnsan : Tayyip'e sor
İnsan : Tayyip ile ne alakası var?
İnsan : Ekonomiyi görmiymisin sen
İnsan : Ameriganın oyunları

Biggie

Özel Üye
başörtülü bacım politikası siyasal islamcıların sekülerciler tarafından ellerine verilen kozdu. salak siyasal islamcılar kendi kozlarını yediler.
ahahahah kesinlikle katılıyorum bu düşünceye
"abi görmüyor musunuz, sizin yaptığın ve islam kisvesi altında savunduğunuz çoğu şey inandığınızı söylediğiniz o yaratıcının kural ve istekleri ile çelişiyor." burada benden bahsediorsun sanırsam.
benim yaptığım ve islam altında savunduğum çoğu şey ne ?
hepimizin düştüğü hataya sen de düşüyorsun. bir şeye yanlış denildiğinde hemen karşı tarafı siz diye ayrıştırıyoruz.
benim siyasi görüşümü, dünya görüşümü hiç birşeyi bilmiyorsun aşlskdaşsdlka
yok yahu ben sizi dahil ederek söylemedim. sınavlar falan filan kafam nanay, düzgün cümle kurmakta zorlanıyorum kelimeler gelmiyor aklıma aukshdjlas yani benim oradaki sitemim ne size, ne ali amcaya ne de ayşe teyzeye. benim oradaki "siz"den kastım bunu bilerek ve isteyerek din kisvesi altında her türlü dalyaraklığı yapanlara idi. tekrar belirtiym çünkü yanlış anlaşılmak istemem, üzülürüm. benim oradaki sizden kastım kesinlikle "siz"i hedef almıyor. anlık bir yakarış olarak kabul edebilirsiniz. kusura bakmayın yeniden.
bu konudaki sorun ise ünide sınav sorusu olarak sorulması. Hoca derste tayyip hakkında atar tutar sallar ifade özgürlüğü ama sınav sorusu olması ucuz muhalefetlikten başkaca birşey değil.
bu düşüncenizde de sizinle hemfikirim.

SleepleSsS

Yorumbaz
ahahahah kesinlikle katılıyorum bu düşünceye

yok yahu ben sizi dahil ederek söylemedim. sınavlar falan filan kafam nanay, düzgün cümle kurmakta zorlanıyorum kelimeler gelmiyor aklıma aukshdjlas yani benim oradaki sitemim ne size, ne ali amcaya ne de ayşe teyzeye. benim oradaki "siz"den kastım bunu bilerek ve isteyerek din kisvesi altında her türlü dalyaraklığı yapanlara idi. tekrar belirtiym çünkü yanlış anlaşılmak istemem, üzülürüm. benim oradaki sizden kastım kesinlikle "siz"i hedef almıyor. anlık bir yakarış olarak kabul edebilirsiniz. kusura bakmayın yeniden.

bu düşüncenizde de sizinle hemfikirim.
mabolla yeni mekan açtı aşlskdşalkdşs

Üst Alt