Tavuk Kievski Tarifi /Rus Mutfagı

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,034
Çözümler
4
Tepki puanı
12,728
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Tavuk Kievski Tarifi
2 adet tavuk göğsü( 2 bütün yani 4 parça)
3 yemek kaşığı tereyağ
1/2 demet maydanoz(orta boy bir demet)
2 dal taze tarhun
2 iri diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
1 adet yumurta3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı panko (japon ekmeği kırıntısı)(veya normal ekmek kırıntısı)
1/2 su bardağı kızartma yağı
Tavuk Kievski Tarifinin Püf Noktası
Yemeğin lezzetin ortasındaki tereyağdan gelir. Eğer tereyağını az koyarsanız tavuk
Tereyağı oda sıcaklığına getirin.

Maydanoz ve tarhunu incecik kıyın. Sarımsakları ezin.

Tereyağ, otlar, sarımsak, karabiber ve tuzun yarısını iyice harmanlayın.

Tavuk göğüslerine keskin bir bıçak yardımıyla cep açın.

Açtığınız ceplerin içine tereyağlı karışımdan bolca koyun ve tavuk göğüslerini kürdan yardımıyla tekrar tutturun.

Kızartma yağını kızdırmaya başlayın.

Unu bir tabağa yayın ve tuzun geri kalanıyla harmanlayın. Yumurtayı çukur bir tabakta çırpın ve ekmek kırıntılarını da başka bir tabağa yayın.

Tavukları önce una sonra yumurtaya en son da bolca ekmek kırıntısına bulayın.

İyice kızmış yağa tavukları atın. Her iki yüzü de koyu altın sarısı olana dek kızartın.

tavuk-kievski-tarifi.jpg
 
Üst Alt