Tavada Kuzu Pirzola

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,457
Çözümler
4
Tepki puanı
12,990
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz




60f6b6c02269a22e78a36c5a.jpg





Tavada Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı

1. İçinde pirzolaları marine edeceğiniz genişçe bir kap alın.

2. Kabın içine zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

3. Daha sonra kabın içine kuzu pirzolaları ekleyin. Elinizce iyice ovarak hazırladığınız karışımı etlerin her tarafına eşit şekilde yedirin.

4. Kabın ağzını streç film ile kapatın ve buzdolabında 6 – 8 saat kadar bekletin.

5. Buzdolabında marine olan pirzolaları pişirmeden 10 – 15 dakika kadar önce buzdolabından çıkarın. Oda sıcaklığına gelmeleri için bekletin.

6. Pirzolaları marine ettiğiniz yağın fazlasını süzdürün.

7. Yapışmaz veya döküm tavanızı ocağa alın.

8. Tavayı ısıttıktan sonra pirzolaları tavaya dizin ve yüksek ateşte her yüzünü 5’er dakika pişirin.

9. 5’er dakikanın sonunda her yüzü hafif kızarana kadar pişirin. Tavaya pirzolaları dizdikten sonra toplamda 3 kez çevirmiş olacaksınız.

10. Pirzolalar kızardığında kapaklı bir servis kabına alın ve 5 – 6 dakika ağzı kapalı bir şekilde dinlendirdikten sonra servis yapın.






5d123193c9de3d19c8ac8fbc.jpg

Afiyet olsun…
 
Üst Alt