Tatlı Ekşi Soslu Çin Tavuğu Tarifi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,458
Çözümler
4
Tepki puanı
12,990
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Tatlı Ekşi Soslu Çin Tavuğu Tarifi

Tatlı Ekşi Soslu Çin Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet büyük boy limon
1 tepeleme yemek kaşığı şeker
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 su bardağı sıvı yağ
Tatlı Ekşi Soslu Çin Tavuğu Tarifinin Püf Noktası
Sosu hazırlarken şeker ve limon dengesini kendinize göre ayarlayın. Tavukları bir saat kadar karışımın içinde bekletirseniz tavuklar daha yumuşak olacaktır.

Tatlı Ekşi Soslu Çin Tavuğu Tarifinin Pişirme Önerisi
Tavukları en son kızartırsanız tavuklar bekleyip sertleşmez. Kullanacağınız nişastanın türü farketmez. İsterseniz mısır isterseniz de buğday nişastası kullanabilirsiniz.
Tatlı Ekşi Soslu Çin Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak tavuklarınızı küp küp doğrayın.

Bir kasede yumurta, 2 kaşık nişasta, 2 kaşık un, kabartma tozu ve 1 sodanın yarısını karıştırın. (sodayı azar azar ekleyin kıvam vere vere. çok akışkan olmayan bir kıvam elde etmelisiniz)

Tavukları bu karışımın içerisine katarak harmanlayın.

Sosunu yapmak için bir ufak tencerede salçayı sulandırarak yağda biraz kavurun ve içerisine 1 kaşık nişasta, limon ve şekeri ekleyip karıştırın ve birlikte pişirip biraz kıvam alınca altını kapatın.

Diğer tarafta soğanlarınızı halka halka doğrayın. Havucunuzu ince ince yuvarlak şekilde doğrayın ve bir tavada yarım bardak yağ ile yumuşayana kadar soteleyin.

Karışımın içerisindeki tavukları kızgın yağda altın rengin alana kadar kızartın. (10 dakika kadar) Ardından da diğer malzemelerle buluşturun güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun.

tatli-eksi-cin-tavugu-tarifi.jpg
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt