Tarçınlı Su Faydaları

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye

tarcinli-su-faydalari-nelerdir-zayiflatir-mi-5.jpg

Tarçınlı Su Faydaları Nelerdir?​

• Beyin sağlığını korumaya yardımcı olan tarçınlı su Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik bozuklukların önlenmesine yardımcı olur.
  • Antioksidan bileşenler açısından zengin bir kaynak olan tarçınlı su, kanser hücresi oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Ayrıca oluşan kanser hücrelerinin çoğalmasını da önler.
  • Ayrıca tarçınlı su hücre mutasyonuna ve DNA hasarına karşı vücudu koruyucu özelliğe sahiptir.
  • Doğal antibiyotik, anti-mikrobik, anti-viral ve anti-mantar özelliğe sahip olan tarçınlı su, vücuda zararlı enfeksiyonlara karşı mücadeleye yardımcı olur.
  • Antioksidan bileşenleri sayesinde vücudun bağışıklı sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı vücudu korur.
  • Alerjik reaksiyonlara karşı vücudu koruyan tarçınlı su anti-inflamatuar etkisi sayesinde iltihaplanmayı azaltıcı etki gösterir ve aynı zamanda histamin reaksiyonlarını engelleyerek alerji belirtilerini ortadan kaldırır.
  • Yorgunluğu ve halsizliği giderici etkiye sahip olan tarçınlı su romatizmal hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Tarçınlı Su Neye İyi Gelir?​

Anti-diyabetik etkisi ile ön plana çıkan tarçınlı su kan şekerini düzenlemeye yardımcı olarak şeker hastalığı oluşma riskini önler ve aynı zamanda şeker hastalığının tedavisinde yardımcıdır. Antibiyotik ve anti-mikrobik özelliklere sahip olan tarçınlı su ciltte oluşan alerjik reaksiyonların, kızarıklıkların, tahriş ve enfeksiyonların oluşmasını engeller.

Strese iyi gelen tarçınlı su, bu duruma bağlı olarak gelişen baş ağrılarını da dindirmeye yardımcıdır. Tarçınlı su yüksek kolesterole de iyi gelir. İçeriğinde yer alan özel bileşenler sayesinde kötü kolesterol olarak bilinen kandaki LDL ve Trigliserid seviyelerini düşürürken iyi kolesterol olan HDL seviyesini artırır.

Tarçınlı Su Zayıflatır Mı?​

Tarçınlı su içinde yer alan enzimler, özellikle karın bölgesinde yer alan kan damarlarını uyarır ve bu bölgede oluşan yağların yakımını hızlandırır. Kilo vermede en etkin baharatlardan biri olan tarçın, kan şekeri seviyesini düzenler. İnsülin direncini de önleyen tarçınlı su ara öğünlerde kişinin acıkmasını önleyerek uzun süre tok tutar.

Termojenik özelliğe sahip olan baharat sindirim sırasında vücut sıcaklığının yükselmesini sağlayarak metabolizmayı hızlandırır. Vücudun harcadığı enerji miktarını artıran tarçınlı su, gıdaların mideye taşınma sürecini yavaşlatır.

Diyet sırasında oluşabilecek tatlı krizlerine engel olur. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olan tarçınlı su içmek aynı zamanda toksin maddelerin atılmasına da yardımcı olur.

Tarçınlı su ile zayıflamak için aynı zamanda sağlıklı bir diyet programı ile birlikte düzenli fiziksel aktivite de önerilir.

Tarçınlı Su Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmeli?​

Çubuk tarçın ya da toz tarçın kullanılarak hazırlanan tarçınlı su gün boyunca özellikle aç karnına ve ara öğünlerde tüketilir. Sadece tarçın ve su kullanılarak hazırlanabileceği gibi etkinliğini arttırmak amacıyla zerdeçal, zencefil, limon, yeşil çay ve karanfil gibi bitkisel ürünlerle birlikte de tüketilebilen tarçınlı su kürü, 15 günlük kürler halinde uygulanmalıdır.

uchiha

Haybeden..
Platin Üye
bakın tekrar söylüyorum , tarçınlı suymuş , sabah sabah sirke içmekmiş , yok efendim , nane sapını armudun cöpüne karıştırıp bir hafta suda bekletmekmiş bunlar kimseye kilo falan verdirmez. tabi yine de siz bilirsiniz

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
bakın tekrar söylüyorum , tarçınlı suymuş , sabah sabah sirke içmekmiş , yok efendim , nane sapını armudun cöpüne karıştırıp bir hafta suda bekletmekmiş bunlar kimseye kilo falan verdirmez. tabi yine de siz bilirsiniz
Sabah sirke içmek iyidir laf etme lütfen ona. Evet kilo verdirmez 😅
Tarcinli su içmek bir bana mı işkence?
Neyse ki içmiyorum.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Neyse ki içmiyorum.
Ben tadını çok severim
Sürekli açlık halim olmuyor baya farkediyor.
Canım tatlı istemiyor mesela.
İnsülini dengelediği için severek içiyorum. Kan inceltiyor olması lazım birde.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Şimdi tarçınlı suyu içip dünyaları yersen tabiki verdirmezde amaç kilo vermek değil sağlık yani..
İnsülini dengelediği için açlık krizlerinin önüne geçiyorsun dolaylı olarak sürekli yemek yeme halin olmuyor. Destekleyici oluyor yani.
Sirkede yine sağlık için bambaşka bir olay o..
Küçümsenicek tedaviler değiller.

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Ben tadını çok severim
Sürekli açlık halim olmuyor baya farkediyor.
Canım tatlı istemiyor mesela.
İnsülini dengelediği için severek içiyorum. Kan inceltiyor olması lazım birde.
Aynen kanda insülin dengelerini düzenlediği için tatlı isteğini kestiğini bende duymuştum @nunu hatta arkadaşlarımdan bizzat gördüm. Ben yazın şu meşhur detoks sularını içerken tarçın kullanabiliyorum. (Hani elma, limon, salatalık, zencefilli olanlara) birde dolaba koyup soğuk soğuk. Sade suda galiba görüntüsü rahatsız ediyor da olabilir.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Aynen kanda insülin dengelerini düzenlediği için tatlı isteğini kestiğini bende duymuştum @nunu hatta arkadaşlarımdan bizzat gördüm. Ben yazın şu meşhur detoks sularını içerken tarçın kullanabiliyorum. (Hani elma, limon, salatalık, zencefilli olanlara) birde dolaba koyup soğuk soğuk. Sade suda galiba görüntüsü rahatsız ediyor da olabilir.

Valla bende de işe yarıyor o anlık tatlı krizlerim düzeliyor.
Salatalık koyulan detoks sularını içemiyorum.
Zencefil karanfil tarçın çok severim ben bir sürahiye atıyorum o gün kullanıyorum.

-a-

Altın Üye
Tanrıçalı su diye okuduğuma göre, beyin fonksiyonları "görevden af" talep ediyor.

uchiha

Haybeden..
Platin Üye
Şimdi tarçınlı suyu içip dünyaları yersen tabiki verdirmezde amaç kilo vermek değil sağlık yani..
İnsülini dengelediği için açlık krizlerinin önüne geçiyorsun dolaylı olarak sürekli yemek yeme halin olmuyor. Destekleyici oluyor yani.
Sirkede yine sağlık için bambaşka bir olay o..
Küçümsenicek tedaviler değiller.
bana baaarmaaaa @nunu chshxbx

uchiha

Haybeden..
Platin Üye
Neyse ki içmiyorum.
sirkeye laf edeni bakın uyarmadan direkt vururum... hatta yerli ve milli gazla yakarım cjsjf xbsbdcbdb

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
Bana faydası yok bunların

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Bana faydası yok bunların
Udi Hindi yağı içmeye başladım.
4. günüm kür bitsin onuda paylaşıcam.
Kendim denemediğim şeyleri emin olup paylaşamıyorum pek :)
Alıç sirkesi içmeye başladığımdan beri saçlarım falan parladı gürleşti çünkü karaciğeri temizliyor :O
Karaciğerde vücudumuzu temizliyor :O
Tarçınında insülin dengelediği bir gerçek sende insülin direnci yoksa içmesende olur yani. Ben faydasını farkediyorum.

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Alıç sirkesi içmeye başladığımdan beri saçlarım falan parladı gürleşti çünkü karaciğeri temizliyor :O
Kara ciğerde vücudumuzu temizliyor :O
Tarçınında insülin dengelediği bir gerçek sende insülin direnci yoksa içmesende olur yani. Ben faydasını farkediyorum.
UhinHindi Yağ neden?

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
UhinHindi Yağ neden?
Sinüzitim ve sistit hassasiyetim var azıcık üşüteyim veya kafama rüzgar biraz sert essin hemen rahatsızlanıyorum.
İltihapları temizlemesi için içiyorum.
Bunun haricide bir çok faydası var. Benim içme sebebim öncelikli bu :)

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
Kara ciğerde vücudumuzu temizliyor :O
Hint yağı var bende o yağ, o yağ mı acaba ne cahilim ya

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
Sinüzitim ve sistit hassasiyetim var azıcık üşüteyim veya kafama rüzgar biraz sert essin hemen rahatsızlanıyorum.
İltihapları temizlemesi için içiyorum.
Bunun haricide bir çok faydası var. Benim içme sebebim öncelikli bu :)
Ne kadar içiyorsun miktar olarak günlük

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Hint yağı var bende o yağ, o yağ mı acaba ne cahilim ya
Hint yağı saç uzatmak için kullanılıyor.
Udi hindi yağı Bir ağacın kabuğu sızma zeytinyağında demlendirilerek elde ediliyor.
Hz.Muhammed' in bir sözünde tavsiye olarak geçiyor.
Biraz daha deniym konu açıcam :)

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Öğrendiğim iyi oldu. Sağ ol @nunu

Üst Alt