Talep

matt

Bronz Üye
Psinoza nın kendi isteğidir
"talebidir mümkünse psinozanın üyeliğini silin"

üyeliğini siler misiniz ?

matt

Bronz Üye
banlanma sürelerini de öğrenebilir miyim ?

Nobody

Teknik Admin
ikisinin de ceza oranı aynı mı ?
Azmettiren bile daha fazla ceza alıyor öldürenden.
Ceza değerlendirmesi sadece kullanılan kelimelere göre değil, olayın tamamına göre yapılır. Bu konuda taraflardan birini diğerinden daha haklı ya da daha haksız görmedik. Karşılıklı küfürleşme olduğu için her iki kullanıcıya da aynı yaptırım uygulanmıştır.

"Azmettiren daha fazla ceza alır" benzetmesi gerçek hayattaki hukuki bir değerlendirmedir. Forum kurallarında ise esas alınan şey üyelerin kendi yazdıkları içerikler ve ihlalleridir. Bu nedenle mevcut durumda her iki kullanıcı için de aynı ceza uygun görülmüştür.

matt

Bronz Üye
Ceza değerlendirmesi sadece kullanılan kelimelere göre değil, olayın tamamına göre yapılır. Bu konuda taraflardan birini diğerinden daha haklı ya da daha haksız görmedik. Karşılıklı küfürleşme olduğu için her iki kullanıcıya da aynı yaptırım uygulanmıştır.

"Azmettiren daha fazla ceza alır" benzetmesi gerçek hayattaki hukuki bir değerlendirmedir. Forum kurallarında ise esas alınan şey üyelerin kendi yazdıkları içerikler ve ihlalleridir. Bu nedenle mevcut durumda her iki kullanıcı için de aynı ceza uygun görülmüştür.
Biz reel hayattan uzakta mı yaşıyoruz ?
Irkçı yaklaşım da bulunan kendisi idi
Doğal olarak daha fazla ceza alması gereken de o kişi.
Forum kurallarınızda ırkçılık yapmak yasak ise, konunun en başına döndüğünüz de
1. Olarak (sarı torba ) zaten buradan bir ceza alması gerekiyor
2. İse küfür ederek alması gerekiyor.

Yani gene de diğerinden fazla ceza almalı.
Birine 1 gün diğerine 2 gün vermiş olsaydınız gene de sizi haklı bulurdum.

Nobody

Teknik Admin
Biz reel hayattan uzakta mı yaşıyoruz ?
Irkçı yaklaşım da bulunan kendisi idi
Doğal olarak daha fazla ceza alması gereken de o kişi.
Forum kurallarınızda ırkçılık yapmak yasak ise, konunun en başına döndüğünüz de
1. Olarak (sarı torba ) zaten buradan bir ceza alması gerekiyor
2. İse küfür ederek alması gerekiyor.

Yani gene de diğerinden fazla ceza almalı.
Birine 1 gün diğerine 2 gün vermiş olsaydınız gene de sizi haklı bulurdum.
Haklı olmak zorunda değiliz, farklı değerlendirebiliriz. Senin bakış açına göre bir tarafın daha ağır ceza alması gerektiği düşünülebilir.

Ancak benim açımdan asıl mesele kimin daha fazla suçlu olduğu değil, forumda küfürleşmenin yaşanmış olmasıdır. Ben forumda bu tür tartışmaların ve karşılıklı hakaretlerin yer almasını istemiyorum. Kim yaparsa yapsın, konu karşılıklı küfürleşme noktasına gelmişse her iki taraf da kuralları ihlal etmiş sayılır.

Eğer bir üye hakarete, tahrike, ırkçı söyleme veya başka bir kural ihlaline maruz kalıyorsa, ondan beklentimiz aynı şekilde karşılık vermesi değil; rapor etmesi ve yönetimin müdahalesini beklemesidir. Bu durumda gerekli inceleme yapılır ve ihlali yapan üyeye yaptırım uygulanır.

Ancak bir üye kuralları ihlal eden mesaja yine kuralları ihlal ederek cevap verdiğinde, değerlendirme değişiyor. Bu olayda da benim gördüğüm şey iki tarafın da çizgiyi aşmış olmasıdır. Bu nedenle verilen cezalarda bir ayrım yapma gereği duymadım.

Elbette kararımı beğenmeyebilirsin, buna saygı duyarım. Fakat mevcut olay özelinde her iki taraf için uygulanan cezanın yerinde olduğunu düşünüyorum.

matt

Bronz Üye
çok sığ bir bakış açısı
Bu yaklaşım benim forumum benim kurallarım demek.
mesajlar rapor edilmişti size
Bu raporları görmezden gelip
İkisini de küfür var diye aynı cezayı verdiniz
Yani rapor edilen mesajların bir geçerliliği yok.
Psinoza nın girişini engelleyebilirsiniz.
Benim için konu kapandı
İyi geceler

Nobody

Teknik Admin
çok sığ bir bakış açısı
Bu yaklaşım benim forumum benim kurallarım demek.
mesajlar rapor edilmişti size
Bu raporları görmezden gelip
İkisini de küfür var diye aynı cezayı verdiniz
Yani rapor edilen mesajların bir geçerliliği yok.
Psinoza nın girişini engelleyebilirsiniz.
Benim için konu kapandı
İyi geceler
Raporların hiçbir geçerliliği olmadığı sonucuna nasıl vardığını anlayamadım. Tam tersine, raporlar incelendiği için zaten işlem uygulandı.

Ancak rapor edilmiş olması, rapor eden veya rapor edilen kişinin sonrasında yazdığı mesajları değerlendirme dışı bırakmıyor. Bir üye haksızlığa uğradığını düşünse bile kuralları ihlal etme hakkı elde etmiş olmuyor.

Benim yaklaşımım "benim forumum benim kurallarım" değil; kuralların herkese aynı şekilde uygulanmasıdır. Aksi halde bir süre sonra herkes kendi haklılığını gerekçe göstererek hakaret etmeye başlar ve moderasyonun bir anlamı kalmaz.

Sen farklı düşünüyor olabilirsin, ben de mevcut olayda verilen cezaların doğru olduğu kanaatindeyim.

İyi geceler.

Üst Alt