Süt Anne Keçiler..

Cherry

Elmas Üye
Katılım
17 Tem 2023
Mesajlar
16,606
Çözümler
1
Tepki puanı
4,637
Puanları
113
Konum
ab inferno
Cinsiyet
Kadın
1958'de El Mojon, Teguise, Lanzarote'de bir çocuğun bir keçi tarafından emzirilirken görülmesi, tarihte uzun süredir devam eden, anne sütü olmadığında keçilerin süt anne olarak kullanıldığı bir uygulamayı yansıtıyor. Tarihsel olarak keçiler sıklıkla süt anne olarak tercih ediliyordu, çünkü onların sütü insan sütüne güvenli ve erişilebilir bir alternatif olarak görülüyordu. 16. yüzyılda frengi gibi hastalıklarla ilgili endişeler birçok annenin süt anneyi reddetmesine neden oldu ve keçiler, bebekleri beslemek için güvenilir ve daha sağlıklı bir seçenek olarak görülüyordu.

Keçi sütünün anne sütü yerine kullanılması 18. yüzyılda dahada popülerlik kazandı. Aralarında Pierre Brouzet'nin de bulunduğu bu dönemin tıp yazarları, keçi sütüyle büyüyen çocukların güçlü ve sağlıklı olduğunu kaydetti.

Aslında William Potts Dewees gibi tıp pratisyenleri, hayvan sütlerinin, özellikle de keçi sütünün, erken dönem bebek beslenmesinde yaygın olarak kullanılan inek sütüne kıyasla faydalarını vurguladılar. Bu uygulama özellikle diğer seçeneklerin mevcut olmadığı durumlarda yaygındı ve keçiden doğrudan emzirmenin sindirime yardımcı olduğu inancı onu daha popüler hale getirdi.Genellikle yeni doğum yapmış keçiler bunun için seçiliyordu.

Keçi sütünün tarihsel tercihi, bebek besleme uygulamalarının evriminde ilginç bir bölümü temsil ediyor ve kültürel ve tıbbi hususların tarih boyunca bebek bakımını nasıl şekillendirdiğini gösteriyor.

Keşke hayvanların insanları her konuda beslediği ve yaşattığı kadar bizlerde onlara bunu yapabilseydik..


474955113_3904944706383994_1757566990130355840_n.jpg
 

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye
Katılım
7 Nis 2024
Mesajlar
7,192
Tepki puanı
724
Puanları
113
Yaş
33
Konum
Lüksemburg
Cinsiyet
Kadın
Keçi sütü faydalıdır
 

Piraye

Altın Üye
Katılım
6 Eyl 2024
Mesajlar
2,810
Çözümler
1
Tepki puanı
538
Puanları
113
Yaş
29
Konum
Hayaller
Cinsiyet
Kadın
Sağlıklı bebek olacaklar. Gaz sancısı alerji bilmemne olmuyor eski çocuklarda :)
 

Nepella

𝓔💕𝓗
Bronz Üye
Katılım
16 Şub 2025
Mesajlar
522
Tepki puanı
109
Puanları
43
Yaş
28
Konum
Yok
Cinsiyet
Kadın
Tamam da keçinin memesini bebeğin ağzına öyle vermek niye? Sağıp biberona koymak çok zor olmasa gerek.
 
Üst Alt