Sultan Mahmut çorbası

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,376
Çözümler
4
Tepki puanı
12,953
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
MALZEMELER

250 gr kereviz
250 gr havuç
250 gr kırmızı mercimek
500 gr ptates
2 adet soğan
250 gr tereyağı
12 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
tuz

HAZIRLANIŞI

Kerevive patatesi soyup minil küpler halinde üzeri kazınmış havuçları ise küçük küçük doğrayıp hepsini suda bekletin. Tereyağından 1 orba kaşığı ayırıp kalanını zeytinyağı ile birlikte tencereye yerleştirin. Rendelenmiş soğanı ilave edip tahta kaşıkla kaıştırarak pembeleştirin. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimeği ve sulandırılmış domates salçasını kavrulmuş soğana ilave edip pembeleşmiş soğana ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Suda bekleyen sebzeleri süzerek pişn mercimeğe ilave edin. Tuz ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pişmeye bırakın. Kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin. küçük bir tavada kalan tereyağı ile kırmızı biberi kzdırın. Çorbayı ateşten alıp kızdırılmış yağı üzerine gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
 
Üst Alt