Sanat Yönetimi Bölümü

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,013
Çözümler
4
Tepki puanı
12,710
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Sanat Yönetimi bölümünün amacı, oluşturulan sanatın gösterilmesini, sunumunu, insanlara aktarılıp tanıtılmasını, sanat kurumlarını işletilmesini sağlayacak bireyler yetiştirmektir. Sanat yönetimi mezunlarını sanat üretmek onlar için bir amaç değildir, amaçları sanatı tanıtmaktır.

Sanat Yönetimi bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür. Bölümün mezunlarına “Sanat Yöneticisi” unvanı verilir.

Sanat Yönetimi bölümü seçmeyi düşünen öğrencilerde sanatsal bakış açısına sahip, estetik zevk sahibi, sorumluluk sahibi, işletmeye karşı ilgisi olan ve planlı olması beklenir.

Sanat Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?


Sanat Yönetimi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrencilerin bölümlerini başarı ile tamamlamaları için zorunlu stajlarını yapmaları ve 240 AKTS kotasını doldurmaları gerekmektedir.

Sanat Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?


Sanat Yönetimi bölümü öğrencileri eğitim hayatları boyunca birçok ekonomi, işletme ve sanat dersi ile karşı karşıya geleceklerdir. Öğrencilerin aldıkları işletme dersleri ile gelecekte bir sanat kurumunun nasıl işlediğine dair fikir sahibi olurlar. Sanat dersleri ile sanat eserlerini nasıl tanıtabileceklerini öğrenirler.

Sanat Yönetimi bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

Temel Tasarım,
Araştırma Yazma Yöntemleri,
Sanatçı Hakları,
Dijital Ortamda Tasarım Yöntemleri,
İşletmeye Giriş,
Sanat Pedagojisi,
Sanat Kurumlarının Gelişim Süreci,
Desen,
Halka İlişkiler,
Türk Sanatında Motif ve Tasarım,
Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Sanat Yönetimi Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.

Sanat Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?


Sanat Yönetimi bölümü mezunları, oluşturulan herhangi bir sanat ürününü en iyi şekilde tanıtmak ve duyurmayı amaçlar. Başında bulunduğu kurumu her açıdan iyi seviyelere getirmek ana hedefleridir. Sanat Yönetimi mezunları kendilerine genellikle, aşağıdaki alanlarda yer almayı tercih ediyorlar;

Müzeler,
Sanat Merkezleri,
Sanat Galerileri,
Medya Kuruluşları,

Sanat Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?


Sanat Yönetimi bölümünden mezun bireyler, mesleki hayatlarında danışmanlık, ürün tanıtımı, işletme sahibi gibi birçok farklı alanda çalışabilme şanslarına sahiptirler. Mezun kişiler, gerekli yeterlilikleri sağlamaları halinde akademisyenlik de yapabilmektedirler.
 
Üst Alt