Risotto Alla Pescatore

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,433
Çözümler
4
Tepki puanı
12,982
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Risotto Alla Pescatore

Risotto Alla Pescatore tarifi için malzemeler

280 gr risotto pirinci (Arborio tipi)
50 gr ince kıyılmış soğan
50 ml beyaz şarap
40 ml zeytinyağı
400 gr karışık kabuklu deniz mahsulleri (karides~vongole~midye~kalamar v.b. )
100 gr domates sos veya domates püresi
1 litre balık suyu
1/3 demet maydanoz
10 gr fesleğen
6 gr tuz
5 gr karabiber

Risotto Alla Pescatore Nasıl Yapılır

Soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra, üzerine pirinci ilave edip tekrar kavurun. Beyaz şarabı ekleyin. Beyaz şarabı çekince kepçe yardımı ile başka kapta kaynatılan balık suyunu azar azar yedirerek risottoyu pişirin. Pişmeye yakın karışık deniz mahsullerini ekleyip, 5-6 dakika daha pişirin. Fesleğen, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip akıcı bir risotto kıvamı olana kadar karıştırın. Risottoyu çukur veya hafif oval bir tabağa alıp, üzerine fesleğen ve ekstra sızma zeytinyağı ilave ederek servis yapın.
risotto_alla_pescatore-6dcca27d-2db4-42a4-b546-2375794e4c86.jpg
 
Üst Alt