Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,341
Çözümler
1
Tepki puanı
3,681
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🍲 Pozole Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram domuz eti (but veya kaburga, kuşbaşı doğranmış)
  • 2 su bardağı önceden haşlanmış mısır (hominy) veya konserve pozole mısırı
  • 1 adet soğan (dörde bölünmüş)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kuru kırmızı biber (ancho veya guajillo biberi)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • Limon dilimleri, kıyılmış marul, doğranmış soğan, rendelenmiş turp ve kekik (servis için)

Yapılışı:
  • Etleri büyük bir tencerede soğan, sarımsak ve suyla birlikte haşlayın.
  • Etler yumuşayınca etleri sudan çıkarıp didikleyin, suyunu süzmeden kenarda tutun.
  • Kuru kırmızı biberleri sıcak suda yumuşatıp blenderda püre haline getirin.
  • Biber püresini süzülen et suyuna ekleyip karıştırın.
  • Didiklenmiş eti ve haşlanmış mısırı tencereye koyun, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Orta ateşte 20-30 dakika kadar kaynatın.
  • Servis yaparken limon, marul, soğan, turp ve kekikle zenginleştirin.

İpucu:
Pozole’nin orijinal tadı için mısırın önceden haşlanmış ve kabuğundan arındırılmış olması önemlidir.
 
Üst Alt