🍲 Pozole Tarifi
Malzemeler:
Yapılışı:
İpucu:
Pozole’nin orijinal tadı için mısırın önceden haşlanmış ve kabuğundan arındırılmış olması önemlidir.
Malzemeler:
- 500 gram domuz eti (but veya kaburga, kuşbaşı doğranmış)
- 2 su bardağı önceden haşlanmış mısır (hominy) veya konserve pozole mısırı
- 1 adet soğan (dörde bölünmüş)
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kuru kırmızı biber (ancho veya guajillo biberi)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- Limon dilimleri, kıyılmış marul, doğranmış soğan, rendelenmiş turp ve kekik (servis için)
Yapılışı:
- Etleri büyük bir tencerede soğan, sarımsak ve suyla birlikte haşlayın.
- Etler yumuşayınca etleri sudan çıkarıp didikleyin, suyunu süzmeden kenarda tutun.
- Kuru kırmızı biberleri sıcak suda yumuşatıp blenderda püre haline getirin.
- Biber püresini süzülen et suyuna ekleyip karıştırın.
- Didiklenmiş eti ve haşlanmış mısırı tencereye koyun, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.
- Orta ateşte 20-30 dakika kadar kaynatın.
- Servis yaparken limon, marul, soğan, turp ve kekikle zenginleştirin.
İpucu:
Pozole’nin orijinal tadı için mısırın önceden haşlanmış ve kabuğundan arındırılmış olması önemlidir.