Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,457
Çözümler
4
Tepki puanı
12,990
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Screenshot_20220514_184555_com.huawei.browser_edit_998607805926788.jpg

Malzemeler...

Kuzu, kıyma1 kg
Kuyruk yağı300 g
Kırmızı biber, pul15 g
Köfte Harcı 1050 g100 g
Su200 ml
Patlıcan, Kemer750 g
Kornişon Turşu500 g


Hazırlık

Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, sonra yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin. Patlıcanları halka olarak dilimleyin ve tuzlu suyun içinde acılıkları çıkana kadar bekletin. Dolaptan çıkarttığınız kebap harcınızı eşit toplar halinda koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Sonra uzun bir ızgara şişine sırasıyla bir patlıcan takıp ardından kebap harcını takın ve bunu şişin sonuna kadar tekrarlayın. Izgarayı hafifçe yağlayıp hazırladığınız patlıcanlı kebapları ara ara çevirerek pişirin. Pişirme işlemini yaparken kebapları kurutmamaya özen gösterin, içlerinin sulu kalması herzaman lezzetli bir kebap için gereklidir. Pişen kebapları bir tabağa alıp yanında kornişon turşu ile servis edin.
 
Üst Alt