Özbek Pilavı
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adet kuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç(yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adet kuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç(yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber