Rivayete göre, Neil Armstrong, 1983 yılında Mısır'da konuşmacı olarak bir konferansa katılır. Konferans esnasında, dışarıdan ezan sesi gelir. Neil Armstrong ezan sesini duyduktan sonra bir süre duraksar ve ardından: ''Ay’da olduğum sırada derinlerden anlayamadığım bir ses duydum. Önce kulaklarımın uğuldadığını sandım ancak sonra bu sesi fark edip titremiştim. Duyduğum ses tam bu ses, ezan sesiydi.'' der. Bu söylenti üzerine Müslüman camiada ''mucize'' iddialarına bu da eklendi ve beraberinde Neil Armstrong'un müslüman olduğu üzerine haberler yayıldı.
Bu söylentilerin tamamı asılsızdır ve yaşanan başka bir olayın kulaktan kulağa aktarılmasından ötürü bu hale gelmiştir. Neil Armstrong, hayatı boyunca bir Hristiyan olarak yaşamış ve bir Hristiyan olarak ölmüş ve gömülmüştür. Bu tür söylentiler kendi kulağına ulaştığında buna çok şaşırmış, ciddiye alıp yazılı olarak cevap vermiş ve yaptığı röportajlarda da yalanlamıştır.
Bu söylentilerin tamamı asılsızdır ve yaşanan başka bir olayın kulaktan kulağa aktarılmasından ötürü bu hale gelmiştir. Neil Armstrong, hayatı boyunca bir Hristiyan olarak yaşamış ve bir Hristiyan olarak ölmüş ve gömülmüştür. Bu tür söylentiler kendi kulağına ulaştığında buna çok şaşırmış, ciddiye alıp yazılı olarak cevap vermiş ve yaptığı röportajlarda da yalanlamıştır.