Mutsuzluğun Beden Dili

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,008
Çözümler
4
Tepki puanı
12,709
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Mutluluğa sebep olan hormonların seviyesi düştüğünde vücudun verdiği tepkiler...

Mutluluk, sadece zihinle ya da hayata karşı pozitif düşünme değildir. Aynı zamanda vücuttaki bazı hormonlarla da ilişkilidir.

Özellikle bizi mutlu, enerjik ve keyifli hissetmemizi sağlayan mutluluk hormonları önemli rol oynar. Bu hormonların eksikliği memnuniyetsizliğe ve depresyona neden olabilir.

Vücudun verdiği tepkilere dayanarak mutluluk hormonlarının düşük seviyede olduğunu gösteren işaretler…
Sat%C4%B1%C5%9Fta-Beden-Dili-750x400.jpg


- Vücudun tatlıya ihtiyacı vardır. Tatlı yiyecekler bu hormonları arttırır. Ruh halinizi iyileştirir ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ancak bu kısa bir süre içindir. Sağlıksız ve aşırı şeker tüketimi mutluluk hormonlarını düşürür ve sürekli tatlı yeme ihtiyacı duyarsınız.

- Dopamin eksikliği kilo alımına neden olur. Tatlı ve sağlıksız beslenmenin yanı sıra fazla yemek yiyebilirsiniz. Gereğinden fazla yemek, hormonların düşük seviyesini doldurmaya çalışmaktır. Sonuç olarak, yemeğe bağımlı olabilirsiniz.

- Ruh halimizi etkileyen başka bir hormon eksikliği de sağlığımızın durumunu etkiliyor. Bir kadın düşük östrojen seviyesine sahip olduğunda, memede şişkinlik ve gerilme olabilir.
bedendili.jpg

- Sevgi hormonu olarak bildiğimiz oksitosin eksikliği de ruh halimizi diğerleri gibi etkiler. İnsanlarla ilişki kurma ya da empati ile ilgili sorunlar yaşamak oksitosin eksikliğinin belirtisidir.

- Baş ağrıları, ruh halini etkileyen başka bir hormon eksikliğiyle ortaya çıkar. Yani, progesteron hormon eksikliğidir. Bu ağrı migren şeklinde olabilir. Bu eksiklik hamilelik döneminde önemlidir. Gebe kadınlarda düşük progesteron septomları farklı olabilir ve mutlaka kontrol edilmelidir.

- Uykusuzluk, daha önce bahsettiğimiz düşük serotonin seviyelerinin belirtilerinden biridir. Uyku problemlerinde kendini gösterir ve ruh halindeki değişikliklere neden olur . Sürekli stres, depresyon yaşayan insanlar bu rahatsızlığa yatkındır.

- Titreme, dopamin hormonu eksikliği nedeniyle oluşabilir. Kas kasılmalarından dolayı vücutta istenmeyen hareketler yapmaya neden olur. Çoğu zaman ellerde olur. Aynı zamanda nörolojik hastalığın da belirtisidir.
 

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
Katılım
7 May 2020
Mesajlar
10,113
Tepki puanı
2,225
Puanları
113
Konum
Kreş
Cinsiyet
Kadın
Neyse ki zaten mutlu olduğumu iddia etmemiştim :honk:
 

dinamickaygısız

Platin Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
6,538
Çözümler
1
Tepki puanı
926
Puanları
113
Konum
Türkiye
Cinsiyet
Erkek
Yasal haklarım gereği gece 11 den sonra gülmemeye çalışıyorum :honk:
 
Üst Alt