- Katılım
- 7 Nis 2024
- Mesajlar
- 6,042
- Tepki puanı
- 596
- Puanları
- 113
- Yaş
- 32
- Konum
- Lüksemburg
- Cinsiyet
- Kadın
Mimoza salatası tarifi
Malzemeler:
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı pancar
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- ½ demet dereotu
- ½ demet maydanoz
- 6 adet kornişon turşu
- Tuz, karabiber
1. Patates, havuç ve pancar ayrı tencerelerde haşlanır.
2. Haşlanan sebzeler tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
3. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.
4. Turşu küçük, küp küp kesilir.
5. Kelepçeli küçük bir kaba ezilen patates dizilir. Arasına mayonez sürülür ve devam edilir.
6. Üzerine haşlanan ve rendelenen havuç gelir, yeşilliklerin bir kısmı eklenir, mayonez sürülür ve devam edilir.
7. En üste haşlanmış ve rendelenmiş pancar eklenir.
8. Hazırlanan salata kelepçeli kap ile dolaba kaldırılır ve soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Moderatörün son düzenlenenleri: