Meyveleri akan suyun altında ovmadan yıkadıktan sonra sirkeli suyun içinde 2-3 dk. kadar bekletin. Süzüp iyice kurumalarını bekleyin. Ardından üzeri açık bir kaba koyup dolaba kaldırın.
Sirke meyvelerin üzerindeki bozulmaya neden olan bakterileri öldürdüğü için meyveleriniz 4 güne kadar çürümeden duracaktır. Ancak bu süre elbette sağlam durumdaki meyveler için geçerli. Zaten çürümeye başlamış ya da ezik meyveler bu kadar uzun süre dayanmayacaktır.
Sirke meyvelerin üzerindeki bozulmaya neden olan bakterileri öldürdüğü için meyveleriniz 4 güne kadar çürümeden duracaktır. Ancak bu süre elbette sağlam durumdaki meyveler için geçerli. Zaten çürümeye başlamış ya da ezik meyveler bu kadar uzun süre dayanmayacaktır.