- Katılım
- 12 Haz 2020
- Mesajlar
- 1,285
- Tepki puanı
- 278
- Puanları
- 83
- Cinsiyet
- Kadın

İçi için malzeme
Soyulmuş ve doğranmış bir kilo şeftali,
½ kilo kiraz,
1 limon suyu,
½ bardak şeker,
¼ bardak
un,
2 yemek kaşığı tereyağı,
4-5 adet reyhan yaprağı
Üst kat için malzeme
1 bardak yulaf ezmesi, ¾ bardak esmer şeker,
½ bardak tereyağı,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Fırını önceden 400 dereceye ayarlayın.
Büyük bir kapta şeftali, kiraz, şeker, un, reyhan yaprakları ve limon suyunu karıştırın.
Pişirme kabını yağlayın ve karışımı bu kabın içine boşaltın.
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi, un, esmer şeker, yağ, tarçın ve tuzu kıvamını tutturana dek
karıştırın. Karışımı pişirme kabının üstüne dökün ve 30 dakika pişirmeye bırakın.
Servis yapmadan önce 15 dakika bekleyin.