Kışlık Konserve Kayısı Suyu Nasıl Yapılır

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,367
Çözümler
1
Tepki puanı
3,695
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler
2 kg olgun taze kayısı,
1,5 su bardağı şeker.

Hazırlanışı
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın,
Kayısıları bir tencereye alıp (su eklemeden) kapağı kapalı şekilde suyunu salana ve yumuşayana kadar pişirin,
Bir makarna süzgecini ayrı bir tencerenin içine oturtup pişen kayısıları süzgecin içine boşaltın,
Bir spatula veya tahta kaşıkla eze eze süzün (kabukları ve süzgeçten geçmeyen lifler kalana kadar),
Şekerini ekleyip tencereyi ocağa alın,
Şeker eriyene kadar karıştırarak birkaç dakika kaynatın,
Kaynar halde 2 adet 750 ml'lik konserve kavanozuna paylaştırıp ağızlarını kurulayın ve kapaklarını sıkıca kapatın,
Kavanozları tamamı suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin,
Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın,
Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp ters çevirerek tezgahın üzerine kapatın,
1 gece bu şekilde bekletip ertesi gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın.
 

İ love you

Bronz Üye
Katılım
23 Şub 2022
Mesajlar
929
Tepki puanı
307
Puanları
63
Yaş
42
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
Kayısıyı boşver erik erik yapta içelim :)
 
Üst Alt