Karpuz Kabuğu Tatlısı

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,349
Çözümler
1
Tepki puanı
3,684
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
600 gr. soyulup dilimlenmiş karpuz kabuğu
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1.5 litre soğuk su
½ limon suyu
1 çay bardağı toz kireç

Karpuz Kabuğu Tatlısı Hazırlanışı

Karpuz kabuğunun tatlısı kalın kabuklu karpuz kabukları kullanarak yapılmaktadır. İlk önce karpuz kabuklarının yeşil kısmı soyulmaktadır. Yeşil kısımları soyduktan sonra içeriğinde ki kırmızı kısım tamamen çıkartılır. Tatlı için sadece yeşil kabuk ile kırmızı kesim arasında ki beyaz kısım kullanılır. Karpuz kabuğunu tercihinize göre istediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz.

Dilimlenen karpuz kabuklarını kireçli suya yatırmak gerekmektedir. Karpuz kabuğu dilimlerinin kireçli suda bekletilmesi karpuz kabuğunun sahip olduğu iriliklere göre değişim göstermektedir. Karpuz kabuğu tatlısının istediğiniz çıtırlıkta olması için kabukları kireçli suda 2-12 saat arasında bekletmek gerekmektedir.
Soymuş olduğunuz karpuz kabuğu dilimleri kireçli suya yatırılacaktır.


Bunun için öncelikle 1.5 litre soğuk su içine 1 çay bardağı toz kireç koyup iyice karıştırınız. Kireç suyun tabanına oturduktan sonra üste çıkmış olan kireç kaymağı alınır. Karpuz kabuklarını yeterince geniş bir tencere içerisine alarak üzerine kireçli suyu ekleyin. Karpuz kabuklarını kireçli suyun içerisinde minimum 4 saat bekletin. 4 saat bekletilen karpuz kabuklarını kireçli sudan arındırın. Daha sonra karpuz kabuklarının acılığını giderene kadar bol su ile en az üç defa yıkayın

Güzelce yıkadığınız karpuz kabuğu dilimlerini tencere içerisine koyun. İçerisine 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Normal ısıda olacak şekilde tencerenin ağzını açık bırakarak 30 dakika boyunca pişirin. 30 dk tamamlandıktan sonra ocağın ısısını en düşüğe alarak karpuz dilimleri şeffaflaşıncaya kadar yaklaşık bir 30 dakika daha pişirin. 30 dk daha pişen karpuz kabuğu dilimlerinin içerisine yarım bardak limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Bu işlemden sonra bir kereliğine tencereyi fokur fokur kaynatın. Artık karpuz kabuğu tatlınız hazır.
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
9,461
Çözümler
1
Tepki puanı
1,385
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
Kireçli suyu neden kullanıyoruz bize zararı yok mu ?
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
48,149
Çözümler
4
Tepki puanı
14,849
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Kireçli suyu neden kullanıyoruz bize zararı yok mu ?
Kabuğun acısını almak için kullanıyor

Onun yerine elinde varsa eğer meşe odunu külünün beyaz kısmını kullanabilirsin
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
9,461
Çözümler
1
Tepki puanı
1,385
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
Kabuğun acısını almak için kullanıyor

Onun yerine elinde varsa eğer meşe odunu külünün beyaz kısmını kullanabilirsin
meşe odunu külü dedin de o meşe de amma çok yerde kullanılıyor

ama kireç korkutucu
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
48,149
Çözümler
4
Tepki puanı
14,849
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
meşe odunu külü dedin de o meşe de amma çok yerde kullanılıyor

ama kireç korkutucu
Evet dezenfektan olarak da, bitkiler üzerine zararlı canlılar gelmesin diye de, saçlarda, çamaşirda, bulaşikta vs vs
En son zeytinin acısını almak için kullandıklarını gördüm

Şuraya not iliştirelim de okuyan yanliş uygulamasın

Yanmış meşe odununun en üstünde kalan beyaz renk külü alıp suya atıyorsunuz ve dibe çöktükten sonra suyunu kullanıyorsunuz saçlar için ya da karpuz kabuğunun acısı için

Kül halini ise elek ile bitkilerin üzerine ve toprağına eleyebilirsiniz ya da sulandırıp kullanabilirsiniz
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
9,461
Çözümler
1
Tepki puanı
1,385
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
Evet dezenfektan olarak da, bitkiler üzerine zararlı canlılar gelmesin diye de, saçlarda, çamaşirda, bulaşikta vs vs
En son zeytinin acısını almak için kullandıklarını gördüm

Şuraya not iliştirelim de okuyan yanliş uygulamasın

Yanmış meşe odununun en üstünde kalan beyaz renk külü alıp suya atıyorsunuz ve dibe çöktükten sonra suyunu kullanıyorsunuz saçlar için ya da karpuz kabuğunun acısı için

Kül halini ise elek ile bitkilerin üzerine ve toprağına eleyebilirsiniz ya da sulandırıp kullanabilirsiniz
kömürünü de alkollü içeceklerde aroma amaçlı kullanıyorlar
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
15,268
Tepki puanı
5,454
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Evet dezenfektan olarak da, bitkiler üzerine zararlı canlılar gelmesin diye de, saçlarda, çamaşirda, bulaşikta vs vs
En son zeytinin acısını almak için kullandıklarını gördüm

Şuraya not iliştirelim de okuyan yanliş uygulamasın

Yanmış meşe odununun en üstünde kalan beyaz renk külü alıp suya atıyorsunuz ve dibe çöktükten sonra suyunu kullanıyorsunuz saçlar için ya da karpuz kabuğunun acısı için

Kül halini ise elek ile bitkilerin üzerine ve toprağına eleyebilirsiniz ya da sulandırıp kullanabilirsiniz

Büyü tarifimi bu cicegimm kdksjdkd
 

alcatraz

🍻
Elmas Üye
Katılım
13 Nis 2022
Mesajlar
11,977
Çözümler
1
Tepki puanı
3,016
Puanları
113
Konum
Turist
Cinsiyet
Erkek
o yeniyor muymuş yaa. biz onu atıyoduk ?
 

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
15,333
Tepki puanı
4,669
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın

ZeL

Bronz Üye
Katılım
16 Haz 2020
Mesajlar
344
Tepki puanı
173
Puanları
43
Cinsiyet
Kadın
Kimchisini yemiştim, o güzel, tatlısını bilemedim.
 

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Katılım
22 Mar 2020
Mesajlar
8,262
Tepki puanı
2,827
Puanları
113
Konum
Aorist
Cinsiyet
Kadın
-Ellerin buz gibi-
'Götün karpuz gibi..'
Cagristirdi afidirsiniz..

Karpuz harika bir meyve..yüzde 98 i su bsbsbsvs
N'alaka?

Bilmem bu tatliyi...
Denemis olan söylesin.
 
Üst Alt