Genel Forum Paylaşım Sitesi - Forumsa, Forumsal! Hoş geldiniz!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve giriş yaptıktan sonra, reklamlar görünmez, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlarınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz, o halde ne bekliyorsunuz?

Karidesli Çin Böreği (Loempia)

Chen

Üzümsüz Kek
Forum sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
20,249
Tepki puanı
5,806
Konum
Gotham
Cinsiyet
Kadın
MALZEMELERİ
Yarım kilo kadar çin çin karides
3 adet yufka
1 adet kuru soğan
Yarım havuç rendesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir adet minik kırmızı biber
1 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 adet yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ayçicek yağı

KARİDESLİ ÇİN BÖREĞİ YAPILIŞI

Çin böreğimizin içine koyacağımız iç malzemesi yani karidesi yapmak için orta bir tenceremiz de tereyağımızı eritelim yağımız eriyip ısınınca ince ince kuru soğanları,kırmızı biberleri,sivri biberleri ve sarımsakları atıp 4-5 dakika sürekli kavuralım tereyağımız yanmasın.
Ayıklanmış olarak aldığımız çin çin küçük karidesleri tencereye atıp kavuralım.Rendelenmiş olan havuçlarımızı ilave edelim ve karidesler ile birlikte ortalama 4-5 dakika arası orta harlı bir ateşte sürekli pişirelim.Karideslerin üzerine tuz karabiber ve pul biberi damak zevkimize göre az çok atıp soğuması için karideslerimizi bir kenara alalım.
Yufkamızı 4 eşit parçaya bölelim üçgen tarzında bir görüntü çıkacaktır oraya ve yufkanın geniş tarafına soğuması için kenarda beklettiğimiz Çin böreği içimiz olan karideslerden bir yemek kaşığı kadar koyalım.Tabi koymadan önce size önemli bir ipucu vereyim karides içini koymadan önce saracağımız yufkanın üzerine yufka parçaları koyarsak sararken böreğimiz yırtılmayacaktır.
Sıkı bir şekilde kenarlarını içe katlayıp yufkamızı saralım ve yufkanın uç kısmını yumurta beyazına batırıp bir kenara alalım tüm yufkaları bu şekilde saralım.
Karidesli Çin böreklerimiz hazır neredeyse galeta ununa bulamak için 3 ayrı bir kağ alalım birine yumurtaları kıralım ve güzelce çırpalım diğer kabımıza unumuzu son kalan kabımıza ise galeta unumuzu koyalım ve sardığımız börekleri sırası ile önce un sonra yumurta ve en son olarak galeta ununa batırıp bir kenara alalım.Kızartma tavamızda ayçicek yağımızı dökelim yağımız ısınınca Çin böreklerimizi orta sıcaklıktaki tavamızda böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim biraz ılıması için bekletim daha sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
cin-boregi-972.jpg
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt