Karaman`ın Koyunu Sonra Çıkar Oyunu

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Karaman kalesi Osmanlı ordusu tarafından sarıldığı zaman kale içindeki halk canını ve malını kurtarmak endişesine düşer.

Bu arada bir sürü sahibi de sürüsünü kurtarmak hazırlığı içindedir. Sürünün Karaman kalesi’nin dışına açılan karanlık dehlizde yolunu bulabilmesi için keçilerin boynuzlarına yanan meşaleler takar ve bu suretle dışarıya çıkarlar.

Kaleyi sarmış bulunan Osmanlı askerleri arka tarafta ellerinde meşaleler bulunan bir ordunun kendilerine saldırmak üzere bulunduğunu sanarak kuşatmayı kaldırıp ağırlıklarını bırakarak kaçarlar. Bunun bir sürü olduğunu iş işten geçlikten sonra anlarlar ve bu lafı çıkarırlar.

pumpkin🌸

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
ben bu hikayeyi farklı biliyorum ya ilkokulda öğretmenimiz anlatmıştı. hatırladığım kadarıyla karamanoğullarıyla barış anlaşması yapıyor birisi ama can güvenliğinden de korkuyor. karamanoğlu 'bu can bu koyundan çıkana kadar benden size zarar gelmez' diyor. anlaşıyorlar, sonra koynunu açıp bi kuş uçuruyor ve işte can çıktı diyor anlaşmayı bozuyor :honk: ben niye en az 20 senelik bilgileri hatırlıyorum yaa .s.s

alcatraz

🍻
Elmas Üye
ben bu hikayeyi farklı biliyorum ya ilkokulda öğretmenimiz anlatmıştı. hatırladığım kadarıyla karamanoğullarıyla barış anlaşması yapıyor birisi ama can güvenliğinden de korkuyor. karamanoğlu 'bu can bu koyundan çıkana kadar benden size zarar gelmez' diyor. anlaşıyorlar, sonra koynunu açıp bi kuş uçuruyor ve işte can çıktı diyor anlaşmayı bozuyor :honk: ben niye en az 20 senelik bilgileri hatırlıyorum yaa .s.s
öyle deme kanks. ilerde çoluguna çocuguna anlatacak hikayelerin olur :D

pumpkin🌸

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
öyle deme kanks. ilerde çoluguna çocuguna anlatacak hikayelerin olur :D
Denizde kum bende hikaye, çoluk çocuk olduktan sonra anlattığım her şeyi atma ziya suratıyla dinleyeceklerine yemin edebilirim ama ispatlayamam :honk:

Üst Alt