- Katılım
- 17 Tem 2023
- Mesajlar
- 16,135
- Çözümler
- 1
- Tepki puanı
- 4,530
- Puanları
- 113
- Konum
- ab inferno
- Cinsiyet
- Kadın

Yumurta, dünyanın dört bir yanında sofraların vazgeçilmezi. Kahvaltıların temel gıdası olmasının yanı sıra besleyici içeriğiyle de öne çıkıyor ama pek çok kişi, kahverengi ve beyaz yumurtalar arasında sağlık ya da kalite farkı olup olmadığını merak ediyor. Uzmanlara göre bu iki yumurta arasında besin değeri açısından anlamlı bir fark yok.
FARK ASLINDA KABUKTA DEĞİL GENETİKTE
Yumurtanın kabuk rengi, tavuğun ırkına bağlı olarak değişiyor. Beyaz tüylü tavuklar genellikle beyaz yumurta, kahverengi tüylü tavuklar ise kahverengi yumurta bırakıyor. Kahverengi pigmentler, yumurta oluşum sürecinin son aşamasında kabuğun yüzeyine yerleşiyor. Ancak bu renk farkı besin değerini etkilemiyor. Her iki yumurta da aynı temel içeriğe sahip.BESİN DEĞERLERİ AYNI
Yapılan araştırmalara göre kahverengi ve beyaz yumurtalar arasında protein, yağ, vitamin ve mineral açısından belirgin bir fark bulunmuyor. Tat ve doku açısından yapılan testlerde de anlamlı bir fark görülmedi.Lezzeti etkileyen kabuk değil tavuğun beslenme şekli, yaşam koşulları ve yumurtanın tazeliği. Yani kahverengi veya beyaz olmasının, sağlık açısından bir üstünlüğü yok.