İrmik Kesmesi Tarifi

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,341
Çözümler
1
Tepki puanı
3,681
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
İrmik Kesmesi Malzemeleri

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı beyaz un
1 kase irmik

Screenshot_20240316_084140_com.opera.browser_edit_312107400398728.jpg

şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


İrmik Kesmesi Nasıl Yapılır?

Önce şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Hafif yoğunlaşmaya başladığında limon sıkıp karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları çırpıyoruz. İçine sıvı yağ, yoğurt ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayıp irmiğe buluyoruz. Tepsiyi yağlayıp birbirine bitişik şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküp çekmesini sağlıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,341
Çözümler
1
Tepki puanı
3,681
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
@seda28 yapar mı aceeebağ bunu bize başka da marifetli kız yok
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
9,461
Çözümler
1
Tepki puanı
1,385
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
İrmik Kesmesi Malzemeleri

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı beyaz un
1 kase irmik

Ekli dosyayı görüntüle 13793

şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


İrmik Kesmesi Nasıl Yapılır?

Önce şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Hafif yoğunlaşmaya başladığında limon sıkıp karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları çırpıyoruz. İçine sıvı yağ, yoğurt ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayıp irmiğe buluyoruz. Tepsiyi yağlayıp birbirine bitişik şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküp çekmesini sağlıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
TArif etme yap yiyelim
 

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,341
Çözümler
1
Tepki puanı
3,681
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın




Mutfakta ben
 
Üst Alt