- 10-12 kuru incir (İncir seçimi önemli. Tatlı incir olmalı. Ayrıca ilaçlı falanda olmaması lazım.)
- 1 litre çiğ süt (Yoğurt yapıyorsanız evde ve hangi sütü kullanıyorsanız onu kullanın. Biz evde bu ara BİM den aldığımız plastik şişelerde ki günlük sütlerden kullanıyoruz. Malum ekonomik olarak süt fiyatları ortada.)
- 2 silme çorba kaşığı şeker (Yani bu biraz tercihe bağlı. İncirleriniz tatlıysa ve çok şekerli sevmiyorsanız çokta gerek yok.)
Sütü kaynatıp ılıtın. Yoğurt mayalayacağınız ılıklıkta olsun. Küçük parmağınızı süte daldırdığınızda hafif ısıracak. (45 santigrat derece) (Biz evde parmağı daldırıp saymaya başlıyoruz 7 ye kadar sayabiliyorsan sorun yok tamamdır ama baktın 7 8 9 10 gidiyorsun o zaman da fazla soğumuş demektir).
İncirlerin üstüne bir kepçe kadar ılık süt döküp elinizde iyice yoğurun. İncir tadını süte verip hamur kıvamına gelecek. Süte biraz rengini verecek.
Kalan sütü ilave edip güzelce karıştırın.
5 kaseye (veya bardağa) paylaştırın. Üstlerini önce kapakla, sonra kalın bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat uyumasını bekleyin (Sanırım uyutma kısmı buradan geliyor).
1 saat sonunda süt tutunmuş olur. Buzdolabına kaldırın.
Bir gün sonra kullanın ve tamamını tüketmeye çalışın.