Hayalhanem Mehmet Yıldız

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bu adam hakkında Fetöcü filan bir şeyler diyorlardı ama hiç dinlemedim neyi anlatıyor ya da amaçlıyor bilmiyorum hangi sebepten Fetöcü damgası yiyor sosyal medyada henüz bilmiyorum aklımda kalsın da bir ara kurcalarım

İ love you

Bronz Üye
Bu adam hakkında Fetöcü filan bir şeyler diyorlardı ama hiç dinlemedim neyi anlatıyor ya da amaçlıyor bilmiyorum hangi sebepten Fetöcü damgası yiyor sosyal medyada henüz bilmiyorum aklımda kalsın da bir ara kurcalarım
ypk bunun bi alakası öle bi söylemde olmadı senin dediğin büyük ihtimalle (asım yıldırımdır)

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

İ love you

Bronz Üye
Yoo Mehmet Yıldız için deniliyor
Ben de sosyal medyada gördüm
kurcalamadım kurcalamakta istemem herkeze damga vuruluyor resmen zaten

488 sayılı Damga Vergisi Kanununda 5281 sayılı kanun ile değişiklik yapılarak 01.01.2005 tarihinden itibaren pul yapıştınlması suretiyle ödeme usulü kaldırılmış, buna paralel olarak da Damga Vergisi Kanununun 16. ve 20. maddeler yürürlükten kaldırılmıştır.

şimdi o damgaları istedikleri insana vuruyorlar

De-Niro

Bronz Üye
Said Nursi'nin yazdığı eserlerden besleniyor.Eserlerin adı Risale-i Nur.Toplamda 120'ye yakın iman ile ilgili ayetin tefsir edildiği bir külliyattır.Eserlerin dili farsça asıllı kelimelerden oluştuğu,ve Said Nursi,kelimelere mana bakımından farklılıklar yüklediği için ilk okumalarda dili ağır gibi gelsede,daha sonraki tekrarlarda kelimeler ve manalar kendi kendinin açılımını yapıyor.

Bu videodaki arkadaş hakkında su-i zan edemem,lakin milletimizin en büyük eksiği okumak.Bugün Televizyon vb. yayın organlarında okumak eyleminin eksikliğinden dolayı,bilmediği bir ayet veya hadisi ağzı açık dinleyen birey,bu yorumculara kendi zihninden haddinden fazla makamlar layık görmektedir.

Ben hiç videoları izlemeden isterseniz size,videolar hakkın da kısa bilgiler vereyim.

1. Video Mesnevi Nuriye'den alıntı bir hakikati anlatıyor sanırım.Mesnevi Nuriye dediğimiz eser,Risale-i Nur'un bir nevi özetidir.Bu videoya konu olan olay esasen Barla Lahikası denilen eserde genişçe yazılmıştır.Kedilerin Rahim esmasına mazhar olduğuna değinir.

2. Video Salebe yüzyıllardır çok konuşulan bir mesele olmuştur.Ulema'dan bu hadise şüpheli/sahih diyen de vardır.Fakir bir sahabenin artan malınına karşın,azalan iman ve samimiyetini hikaye eder.

3. Video Videonun kapak resminde bir tiyo olmadığı için,ve namaz konusunda binlerce kıssa olduğundan bilemedim. :)

4. Video bu tür videoların yani Ölüm/öncesi/hemen sonrası/ ve kabirde geçen ilk saatler...Bu tür soruları en detaylı işleyen hatta neredeyse bütün ehli sünnet alimlerinin faydalandığı tek alim İmam Gazali'dir.Zira islam tarihin de Gazali kadar bu konuları detaylı ele alan ve akla izana mantıklı yorumlayan bir alim yoktur.Merak eden Ölüm Kıyamet Ahiret adlı İmam Gazali'nin eserlerinin özeti haline getirilmiş benzer isimli eserleri okuyabilir.

Yanlış anlamayın bu videoları da izleyin lakin,içinizdeki statiği kinetikse döndürecek bilgiler kitaplardadır. :)

dinamickaygısız

Platin Üye
Bir araya gelip ritüel mi yapıyorlar ne yapıyorlar bunlar :honk: konuşup konuşup rahatlamaya mı çalışıyorlar:honk:

dinamickaygısız

Platin Üye
İşleri güçleri yok mu bu insanların ya :honk: din mi satıyorlar ne yapıyorlar :honk:

De-Niro

Bronz Üye
Bir araya gelip ritüel mi yapıyorlar ne yapıyorlar bunlar :honk: konuşup konuşup rahatlamaya mı çalışıyorlar:honk:

Dini mevzular üzerinde sohbet ediyorlar.Genelde birisi okuduklarını anlatır veya özetler diğerleri dinleyici olur.Anlatan kişinin belagat babında üst vechede olması,dinleyici için önemlidir. :)

dinamickaygısız

Platin Üye
Dini mevzular üzerinde sohbet ediyorlar.Genelde birisi okuduklarını anlatır veya özetler diğerleri dinleyici olur.Anlatan kişinin belagat babında üst vechede olması,dinleyici için önemlidir. :)
Söyle onlara çalışıp paralarını öyle kazansınlar :honk: Vakitleri kalırsa sohbet etsinler:honk:

dinamickaygısız

Platin Üye
Ben takip etmiyorum dini içerik üreten kanalları :honk: Kimsenin özgürlüğüne karışacak değilim :honk:

yüzeysel islamın magazinsel kulvarında polyannacılık oynayan sakallı barbie bebekleri, ben mi ken'i karşısına ala ryu...

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
@De-Niro kim
Bir de adamın sakalı gün geçtikçe uzuyor mu yoksa kısalıyor mu @İ love you

İ love you

Bronz Üye
bilmiyimki tanımıyorum
uzuyor fön çekiyor heralde her kamera önüne geçtiğinde :)

Üst Alt