Gusül Şüphesiyle Doğum Yapmak Doğacak Çocuğun İmanını Etkiler mi?

KuluncumuÜfele

Bronz Üye
Hocam, rüyada cinsel rahatlama yaşadıktan sonra lavaboya gittiğimde gördüğüm sıvıyı mezi zannettim ve gusül almadım. Tüm gün ibadetlerime bu şekilde devam ettim. Ancak akşamına acil olarak doğuma alındım. Şimdi ise şüpheye düştüm acaba gördüğüm sıvı meni miydi? Eğer meni ise gusül gerektiren bir durumdu ve ben gusülsüz olarak doğum yapmış oldum.
Bu durumda çocuğumu abdestsiz olarak doğurmuş olmamın dini bir hükmü var mıdır? Şayet gerçekten gusülsüz isem bu çocuğumun temizliği ya da dini durumu üzerinde bir etki oluşturur mu? Benim bu konuda bir kusurum olduysa bunun vebali çocuğumun hayatını etkiler mi?

Meni; cinsel ilişki sonrasında gelen, yoğun şekilde dışarıya çıkan bir akıntıdır.
Meni, kadından diğer sıvılar gibi hemen gelmez. Cinsel ilişki esnasında veya hemen sonrasında gelebilir.
Meninin tanınması için şu ölçülere dikkat edilebilir:
1- Meni çıkarken lezzet verir. Çıktıktan kısa bir süre sonra da bitkinlik bırakır. Bu durum kadın ve erkekte aynıdır.
2- Meni pis kokar. Kurumaya başladıktan sonra yumurta çürüğü gibi kokar.
3- Kadının menisi daha sarımsı ve daha incedir. Erkek menisi kuruyunca ovularak dökülebilirken kadın menisi ince olduğu için kuruduğunda idrar gibi kalabilir.
Bunun dışında kadınlardan gelen kan dışındaki sıvıların tamamı meni değildir ve guslü gerektirmez. Şehevi düşünmeler veya şehvetin hareketlenmesinden sonra gelen genellikle MEZİDİR. Mezi ise gusül gerektirmez. Necistir, temizlenir ve abdest alınır.
Bahsettiğiniz akıntıyla meninin bir alakası olup olmadığını tekrar düşününüz meni sadece düşünce yoluyla gelen bir akıntı değildir. Sizden bu durumda gelen akıntı en fazla mezi olabilir. Mezi de sadece abdesti bozar. Böyle bir akıntı hissettiğinizde namaz kılmak için yeni bir abdest almanız yeterlidir.
Ancak ciddi derecede sizi takıntı, vesvese durumuna götürüyorsa bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederiz. Burada fıkhî değil daha ziyade bakış tarzınızla ilgili bir zorluk gözükmektedir. Daha geniş düşünmeli ve buna takılıp kalmamalısınız. Şeytan vesvesesiyle sizi ezmemelidir. Bu değerlendirmeniz isabetli değildir, sizi vesveseye götürebilir. Herhangi bir fıkhi hüküm de değildir. Çünkü sizin abdestli olmanız doğumun şartlarından değildir.
Ayrıca Müslüman bir hanımefendi kirli değildir dolayısıyla çocuğunuzda böyle bir şeyin devamcısı değildir. Ki dinimizde kimse kimsenin günahını yüklenmez, bedel ödemez fıkıh bilmek hassasiyeti bize bunu öğretir. Çocuğun imanını etkilemesi gibi bir durum zan etmek olur. Dinimiz de zan üzere hareket etmeyen kuralları ve çizgileri net olan bir dindir elhamdülillah.
Allah size ve ailenize afiyetler versin.

Fetva Meclisi

Frenk

Altın Üye
Okumaya gerek görmedim

Allahım sen akıl ihsan eyle diyecek kadar imanlıyım :D

• Beğen
Tepkiler: CaT
Üst Alt