Forumsal Radyo

Nobody

Teknik Admin

Forumsal Radyo — Son Güncellemeler​

Forumsal Radyo altyapısında hem dinleyiciler hem de yayıncılarımız için önemli geliştirmeler yaptık.

Canlı DJ yayını sırasında şarkı istek sistemi artık daha kullanışlı çalışıyor. Dinleyiciler yalnızca sistemde kayıtlı müziklerle sınırlı kalmadan sanatçı, şarkı adı ve isteğe bağlı not yazarak doğrudan yayındaki DJ’ye istek gönderebiliyor.

Yeni bir istek gönderildiğinde bildirim bütün DJ hesaplarına gitmiyor. Sistem o anda yayında olan DJ’yi otomatik olarak belirliyor ve yalnızca aktif DJ’ye XenForo bildirimi ve tarayıcı push bildirimi gönderiyor. Bildirime tıklandığında doğrudan DJ Paneli açılıyor.

DJ Paneli üzerinden gelen istekler takip edilebiliyor; istekler kabul edilebilir, reddedilebilir, çalıyor veya çalındı olarak işaretlenebilir. Böylece dinleyicinin gönderdiği istek ile yayındaki DJ arasında daha düzenli bir akış sağlanıyor.

Radyo yönetim paneli tarafında da kapsam genişletildi:

• MP3 yükleme ve müzik kataloğu yönetimi
  • Şarkıları aktif/pasif ve istek alınabilir durumda yönetebilme
  • Müzikleri çalma listelerine ekleyebilme
  • Çalma listeleri oluşturma ve yönetme
  • AutoDJ ve canlı DJ isteklerini takip edebilme
  • Gelen şarkı isteklerinin durumlarını yönetebilme
  • DJ hesaplarını ve yayın erişimlerini yönetebilme
  • Radyo işlemleri ve sistem hareketlerini yönetim panelinden takip edebilme

AutoDJ tarafında dinleyiciler radyo arşivindeki şarkıları isteyebilirken, canlı DJ yayını başladığında sistem otomatik olarak canlı yayın moduna geçiyor ve serbest şarkı isteği kullanılabiliyor.

Ayrıca radyo altyapısı da güncellendi. Icecast tarafı yenilendi ve dinleyici bağlantılarının arka planda daha doğru takip edilmesi sağlandı.

Kısacası Forumsal Radyo artık yalnızca müzik çalan bir player olmaktan çıkıp; AutoDJ, canlı DJ, şarkı isteği, push bildirimleri, DJ paneli, müzik kataloğu ve çalma listesi yönetimi bulunan daha bütünleşik bir radyo sistemine dönüşüyor.

Zeynep

Altın Üye
Yayın yapacak arkadaşlar vardı 3 tane….

need

Bronz Üye
Dj paneline bağlanmada bazı teknik sorunlar yaşandı alışmışım her yere " ühüü " yazmaya giriş yapamıyordum ama hallettim.

Geri
Üst Alt