Fırında Levrek

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,445
Çözümler
4
Tepki puanı
12,988
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın

FIRINDA LEVREK TARİFİ​



Fırında levrek malzemeler

  • Orta boy levrek (kişi sayısına göre)
  • 1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane)
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Defne yaprağı (isteğe göre)
FIRINDA LEVREK YAPILIŞI

  • Levrekler iyice temizlenip yıkanır.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır.
  • Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir.
  • Soğan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirilir.
  • 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında pişirilir.
 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt