Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,020
Çözümler
4
Tepki puanı
12,710
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler

  • 4 adet kuzu incik
  • Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Püf Noktası

Fırına dayanaklı döküm tencereniz varsa kızartma işlemini döküm tencerede yaptıktan sonra, gereken malzemeleri de ilave edip, döküm tencerenizi kapağı kapalı olarak fırına verebilirsiniz. Döküm yerine fırına dayanıklı ve kapağı olan herhangi bir kap da olabilir ama döküm tencerede tandır tadında bir lezzete ulaşabilirsiniz. Kapağı olmayan bir fırın kabı kullanacaksanız, kabın üzerini çift kat yağlı kağıt ile sıkıca kapatabilirsiniz.

Fırında Kuzu İncik Tarifi, Nasıl Yapılır?

1. İncikleri yıkayın ve havlu kağıt ile güzelce kurulayın.

2. Zeytinyağını döküm tencereye alın ve ısıtın.

3. İyice ısınan tencereye incikleri yerleştirin ve 3 dakika kızartın.

4. 3 dakikanın sonunda incikleri çevirin ve diğer taraflarını da 3 dakika kızartın.

5. 2 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin.

6. Kabuğunu soyduğunuz soğanı 7-8 dilime ayırın ve tencereye ekleyin.

7. Sarımsakların kabuklarını soyun ve her dişi 2-3 parçaya kesip inciklerin arasına atın.

8. Tuz ve karabiberi ekleyin.

9. Tencerenin kapağını kapatıp, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında en az 60 dakika olmak üzere pişirin. Bu süre fırınınıza ya da kullandığınız fırın kabına göre değişiklik gösterebilir. Süreyi incikler kemiklerinden ayrılmaya başlayana kadar uzatın.
 
Üst Alt