Tema Editörü

Soru Evlilikte "Çocuk Odaklı" Olmak Aşkı Öldürür mü?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fluffy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elit Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
32,361
Çözümler
2
Tepki puanı
4,314
Puanları
113
Yaş
36
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
1/3
Konu Sahibi
Çocuk doğduktan sonra eşlerin birbirini "anne/baba" olarak görmesi evliliği bitirir mi?

Birçok aile çocuk sahibi olduktan sonra tamamen çocuk merkezli bir hayata geçiyor ve romantizm arka plana atılıyor. Sizce ideal bir ailede öncelik çocukların mutluluğu mu olmalı, yoksa anne-babanın kendi arasındaki sağlıklı ilişki mi? Hangisi ihmal edilirse aile daha çabuk dağılır?
 
Çocuk aşkı öldürüyorsa ya da eşler arasındaki yakınlaşmayı bitiriyorsa, o evlilikten bir gün kurtulmak için dua edersiniz. Ama bahaneniz yine her zamanki gibi çocuk olur. "Evladım için katlanıyorum." naraları atılır, falan filan. Bunun çok örneği var.

Bence bu tamamen insanların mayasıyla, karakteriyle alakalı. Çocuğu bahane eden de var; çocuk sahibi olduktan sonra eşine daha da aşık olup birbirine daha çok yakınlaşan da var. Herkesin karakteri aynı değil. Bazıları için çocuk bir bahane oluyor, bazıları için ise ilişkiyi daha da güçlendiren bir bağ.
 
Sulamadığın çiçek ya ne oluyor
Aynı mantık seviyorsan ilgi emek hoşgörü özlem sevgi paylaşmak bir çok şey yapman gerekiyor ki canlı olsun
 
Geri
Üst