Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,034
Çözümler
4
Tepki puanı
12,726
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Evde Diş Beyazlatma Zararlı mı?
Evde kullanılabilecek diş beyazlatma kiti;

Diş macunları,
Diş kalemleri,
Beyazlatma etkili ağız suları
gibi ürünlerden oluşabilir. Ayrıca halk arasındaki söylemlerden yola çıkarak diş beyazlatma amacıyla

Karbonat
Limon suyu
Tuz
gibi pratik ürünlerin de kullanıldığına şahit olabiliriz.

Diş beyazlatma amacıyla en sık kullanılan ürünlerin başında gelen diş macunları içeriğinde sodyum hipoklorit bulundurur. Bu maddeye düzenli olarak maruz bırakılan dişlerde ne yazık ki diş hassasiyeti gibi riskler söz konusudur.

Doğal yöntemlerin zararlı olduğuna ilişkin kabul edilen bir görüş yoktur, hatta karbonat’ın diş beyazlatıcı macunlardan daha az aşındırma etkisi sahip olduğu düşünülmektedir. Ancak doğal ve evde uygulanabilir yöntemlerin kalıcılığı ve ne kadar etkili olduğu henüz bilim dünyası tarafından onaylanmış değildir.

Karbonatla Diş beyazlatma Zararlı mı?
Karbonatı diş macunu olarak kullanmak güvenilir, etkili ve düşük maliyetli bir yöntemdir. Genel yargıların aksine piyasadaki diğer diğer diş macunlarına göre aşındırma etkisi oldukça azdır.

Anında beyazlatma etkisine sahip diş macunları ağır kimyasal içerikleriyle diş dokusuna karbonattan daha çok zarar verebilir. Karbonat’ın dişe etkilerini inceleyen bilimsel araştırmalar henüz aşınma veya zayıflatma ile ilgili bir yan etki göstermemiştir.

Karbonat’ın yüksek yoğunluklu anti bakteriyel içeriği sayesinde çürüğe meyilli dişler için koruyucu özelliğe sahip olduğu düşünülmektedir.

Diş Beyazlatma Kalemi Zararlı mı?
Diş beyazlatma kiti oluşturmak isteyenlerin diş macununa ek olarak tercih edebileceği alternatiflerden biri de beyazlatıcı kalemlerdir.

Beyazlatıcı kalemler anında etki etmesiyle kahve ve sigara gibi nedenlerden ileri gelen sararmalara anında etki edebilir. Kalemlerin, beyazlatma etkili diş macunlarından daha zararlı olduğu söylenemez. Bu ürünler standart içeriğe ve etkilere sahiptir.

Diş Beyazlatma Jelleri Zararlı mı?
İnce bir peroksit jel tabakasından oluşan diş beyazlatma jelleri, pek çok farklı marka tarafından piyasa sürülmekte ve her ürünün kendi kullanım talimatları bulunmaktadır.

Klasik beyazlatıcı jeller şerit şeklinde uygulanmakta ve etkisini görmek için en az 2 hafta boyunca düzenli kullanılmaları önerilmektedir.

İlk birkaç günde etkisini görebileceğimiz bu jeller,2 hafta boyunca gün içinde yarım saat uygulandığında ve diş renginde 1 veya 2 tona kadar açılma vaat etmektedir.

İçerisinde peroksit bulunan bu ürünlerin ne sıklıkla ve ne oranda kullanıldığına bağlı olarak aşındırıcı etkileri olabilir.

Diş Beyazlatma Cihazı Zararlı mı?
Diş beyazlatma cihazları son dönemde popülerleşen ürünlerdir. Farklı markaların diş beyazlatıcı cihazlarına online alışveriş sitelerinden farklı fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Beyazlatma cihazlarıyla birlikte kendi özel jeli verilir ve dişlere uygulanan bu jel satın alınan cihazın renkli ışığına maruz bırakılır. Ev ortamında uygulanabilen bu üründen ne kadar verim alacağınız;

Sigara kullanma durumunuza ,
Diş bakımına gösterdiğiniz özene,
Kahve ve çay tüketme sıklığınıza göre değişmektedir.
Diş beyazlatma yöntemleri klinik ortamda uygulanırsa dişin iç kısmında bulunan dentin tabakası, yani dişin alt yapısı hedeflenir. Ancak bahsetmekte olduğumuz beyazlatıcı cihazlar dişin ancak minesine etki edebilir, bu nedenle riskleri de etkileri gibi oldukça sınırlıdır.

Lazerle Diş Beyazlatma Zararlı mı?
Diş kliniklerinde uygulanan bir beyazlatma yöntemi olan lazerle beyazlatma, hızlı etki eden ve çabuk sonuç almak isteyen hastalar için idealdir.

Bu yöntem kapsamında dişlere uygulanan jeller UV ışınları ve lazer kullanılarak aktive edilir ve işlem toplamda 1 saate yakın sürer.

Dişlerin sigaradan veya kahveden dolayı sarardığı ve yalnızca birkaç ton açılmasının yeterli olacağı durumlarda lazerle diş beyazlatma tercih edilebilir. Lazerle aktive edilen kimyasal ilaç yalnızca diş minesi ile sınırlı kaldığı ve alt katmanlara ulaşamadığı için bu uygulamada herhangi bir risk beklenmez
 
Üst Alt