Et ürünlerinde mide bulandıran bulgu

Cherry

Geceye aşık bir kadını güneşin yapamazsın.
Elmas Üye
İki ilde alarm! Et ürünlerinde mide bulandıran bulgu

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini güncelledi. Listeye 15 yeni ürün eklenirken, Mersin ve Bursa'da satılan sucuk ve kıymada tek tırnaklı eti tespit edildi.​

Tarım Ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehlikeye atan ve taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelleyerek 15 yeni ürünü daha ifşa etti. "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden yayımlanan güncel listede sucuk, kıyma, çay ve salam gibi ürünlerde yapılan akılalmaz hileler gözler önüne serildi.

6 ÜRÜN DİREKT SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK KATEGORİDE​

Vatandaşın sağlığıyla oynayan firmalar, Bakanlık tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor. Sistemde yer alan "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" kategorilerine eklenen yeni ürünlerin detayları ise mide bulandırdı. Listeye eklenen 15 yeni ürünün 6'sının doğrudan insan sağlığını tehlikeye düşürecek nitelikte olduğu belirtildi.

DANA SUCUK VE KIYMADA AKILALMAZ HİLELER​

Bakanlık ekiplerinin gerçekleştirdiği laboratuvar incelemeleri sonucunda kırmızı et ürünlerinde yapılan ağır ihlaller gün yüzüne çıktı. Raporda öne çıkan vahim bulgular şu şekilde sıralandı:

Bir markanın yüzde yüz "dana sucuk" etiketiyle piyasaya sürdüğü üründe, haksız kazanç uğruna deri dokusu ve kanatlı hayvan eti kullanıldığı tespit edildi.

Mersin'in Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde faaliyet gösteren iki farklı firmanın sattığı çiğ dana kıymasında tek tırnaklı (at, eşek, katır vb.) eti bulundu. Ayrıca, Erdemli ilçesindeki bir başka firmanın "dana sucuk" ibaresiyle sattığı üründe de aynı bulguya rastlandı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde üretim yapan bir firmanın "ısıl işlem görmüş dana sucuk" etiketiyle raflara koyduğu üründe de yine tek tırnaklı eti tespit edildi.

image.png
image.png

Psinoza

Altın Üye
kardeşim belli ki bu at eşek etinin kesilmesinin önüne geçilemiyor memlekette. yasaklı olan hint keneviri gibi sıkça tüketiliyor (habersiz). hayatımızın bir döneminde illaki tüketmişizdir. öyleyse denetime tâbi tutulup kaçak kesimin önü alınabilsin en azından. yasal hale gelsin, tercihen tüketilebilsin. yenilebilir etlerin yanında çok lezzetli olduklarını sanmıyorum ama besi çiftlikleri üzerinden yetiştirilip veteriner kontrolü dahilinde uygun fiyata satılsın...ben at eti yemek isterken aynı fiyata dana eti yemek istemiyorum...cebime yazık...

Nepenthe

Platin Üye
Denli et ve et ürünleri diye bir firma mı varmış, bugüne kadar hiç duymamıştım

forumtutkunu

Elmas Üye
bugün konuyla alakasız bilimsel bi araştırma sonucu dinledim ben şok. Kas geliştirmek için bitkisel proteinlerle hayvansal proteinler arasında anlamlı bir fark yokmuş :S vegan mı olsak napsak :S

Frenk

Elmas Üye
At izi it izine karışmadığı sürece sorun yok :D

eşek at yemeye alışığız toplumca kedi köpek karıştırmaya başlamasalar bari

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Milletin alım gucu yok ki kendisi Etlik olarak kesip yapsa veya yaptirsa mecburen gram gram aliyorlar

Evet bu yüzde yüz dana etiketi insanları yanıltıyor. Dana ama neresi belli değil. Derisiymiş öğrenmiş olduk. Ben güvendiğim kasap dışında hiç bir yerden et ürünü almıyorum. Hele Salam sosis gibi şeylerin yanına bile yaklaşmam.

forumtutkunu

Elmas Üye
Kilon x2 = alınması gereken protein
Kilon x 0,8 = alınması gereken yağ miktarı

Üst Alt