Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,015
Çözümler
4
Tepki puanı
12,710
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Programın Amacı:


Ergoterapinin temel amacı kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamaktır. Ergoterapistler kişi ve toplulukların istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek veya aktiviteyi ya da çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenleyerek bu amaca ulaşırlar.Ergoterapi, çeşitli aktivitelerle kişilerin potansiyel yeteneklerini geliştirerek günlük yaşam aktivitelerine katılımını ve bu aktivitelerdeki bağımsızlığını sağlamayı amaçlar. Yaşlılar, engelliler, sokak çocukları, madde bağımlıları, AIDS’li kişiler gibi dezavantajlı grupların istihdam sorunlarını azaltmak, tüm yaş gruplarında sağlıkla ilgili yaşam kalitesini artırmak, çevresel düzenlemeler yapmak için mesleki uygulamalrda bulunurlar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:


Birinci yılda, Araştırma Yöntemlerine Giriş, Büyüme ve Gelişim, Sağlık Stratejileri, Drama, Yaşam Kalitesi, Anatomi, Fziyoloji, Stresle Başa Çıkma Yöntemleri gibi dersler görmektedirler. Sonraki yıllarda ise Nöroanatomi, Temel Ölçme ve Dğerlendirme Teknikleri, Engellilik ve Sağlık Politikaları, Yeme Bozuklukları, Kanser ve Ergoterapi, Öz Yönetim, Motor Öğrenme, Kadın Sağlığı derslerinden bazılarıdır.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler:

Ergoterapi Bölümünden mezun olanlar Ergoterapist veya ‘İş ve Uğraşı Terapisti’ unvanı alarak mezun olurlar. Ergoterapistler kişi ve toplulukların istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek veya aktiviteyi ya da çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenleyerek bu amaca ulaşırlar. Ergoterapistler kişilere fonksiyonel aktiviteler kazandırabilmek amacıyla, gerekirse özel teknikler öğreterek kişilerin kendine bakım, giyinme, yemek yeme gibi becerilerini geliştirmeye çalışır, yardımcı cihaz kullanımına yönelik eğitimler verir. Hastaların ev ve iş yerlerinde gerekli düzenlemeler yaparak güvenli ve en üst düzeyde bağımsız bir yaşam düzeni oluşturmalarını destekler.

Çalışma Alanları:


Ergoterapistler, hastaneler, sağlık merkezleri, geriatri merkezleri, sosyal aktivite merkezleri, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezleri ile rehabilitasyon merkezlerinde görev alabilir, akıl ve ruh sağlığı merkezlerinde, hastaların kendi ev ya da iş yerlerinde ve özel eğitim kurumlarında çalışabilirler. Mezunlar ayrıca, gelişim geriliği olan veya zihinsel engelli çocuklarla da çalışarak farklı rehabilitasyon alanlarında uzmanlaşabilirler.
 
Üst Alt