- Katılım
- 17 Tem 2023
- Mesajlar
- 16,501
- Çözümler
- 1
- Tepki puanı
- 4,607
- Puanları
- 113
- Konum
- ab inferno
- Cinsiyet
- Kadın
Rafine edilmemiş deniz tuzu, deniz suyunun buharlaştırılmasıyla elde ediliyor ve magnezyum, potasyum, kalsiyum, iyot gibi mineralleri bünyesinde barındırıyor. Bu özelliği sayesinde vücut için gerekli olan eser elementleri koruyarak sağlıklı bir mineral dengesi sağlıyor.
Benzer şekilde, Himalaya pembe tuzu da demir, magnezyum, kalsiyum ve potasyum açısından zengin yapısıyla öne çıkıyor. Pakistan’da çıkarılan bu tuzun pembe rengini, içerdiği doğal demir oksitler veriyor.
EN ÇOK İŞLENEN SOFRA TUZU
Sofra tuzu, en yaygın kullanılan tuz türü olsa da en fazla işlenmiş olanıdır. Genellikle iyotla zenginleştirilmiş biçimde satılır. İyot, tiroid fonksiyonları için hayati öneme sahip bir mineral olup özellikle hamileler ve çocuklarda beyin ve kemik gelişimi açısından büyük önem taşır.Ancak uzmanlar, aşırı rafinasyon işlemi nedeniyle sofra tuzunun doğal minerallerden arındığını ve fazla tüketildiğinde kan basıncını yükseltebileceğini hatırlatıyor.
DAHA AZ SODYUM, DAHA YOĞUN AROMA
Deniz tuzu, iri taneli yapısı ve doğal aromasıyla sofralarda tercih edilen bir seçenek. Sofra tuzuna göre daha az sodyum içeriyor ve genellikle minimum düzeyde işleniyor. Bu özelliği, tuzun doğal minerallerini korumasını sağlıyor.Uzmanlara göre deniz tuzu, yemeklerde aynı tuzluluk hissini daha az miktarda kullanımda verebildiği için sodyum alımını azaltmak isteyenler için uygun bir alternatif.