[DUYURU] Forum Altyapısı Yenilendi & Redis Cache Entegrasyonu

Nobody

Teknik Admin
Merhaba arkadaşlar

Forum altyapımızda sizlere daha hızlı ve stabil bir deneyim sunabilmek adına önemli bir güncelleme gerçekleştirdik. Sunucumuzu baştan yapılandırarak performans odaklı iyileştirmeler yaptık ve buna ek olarak Redis Cache sistemini entegre ettik.

Bu güncelleme ile birlikte:

• Sayfa yüklenme süreleri ciddi şekilde kısaldı
  • Daha akıcı ve hızlı gezinme deneyimi sağlandı
  • Sunucu üzerindeki yük optimize edilerek genel performans artırıldı

Bu süreçte olası küçük aksaklıklar yaşarsanız lütfen bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Geri bildirimleriniz bizim için çok değerli

Daha hızlı, daha stabil ve daha keyifli bir forum deneyimi için çalışmaya devam ediyoruz. Hepinize iyi forumlar!

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye
eline sağlık canım ben cok memnunum genel forum siteleri arasında en beğendiğim genel forum forumsal :gtrip:

EcHo

Çizgiyi Geçmeyiniz!
Merhaba arkadaşlar

Forum altyapımızda sizlere daha hızlı ve stabil bir deneyim sunabilmek adına önemli bir güncelleme gerçekleştirdik. Sunucumuzu baştan yapılandırarak performans odaklı iyileştirmeler yaptık ve buna ek olarak Redis Cache sistemini entegre ettik.

Bu güncelleme ile birlikte:

• Sayfa yüklenme süreleri ciddi şekilde kısaldı
  • Daha akıcı ve hızlı gezinme deneyimi sağlandı
  • Sunucu üzerindeki yük optimize edilerek genel performans artırıldı

Bu süreçte olası küçük aksaklıklar yaşarsanız lütfen bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Geri bildirimleriniz bizim için çok değerli

Daha hızlı, daha stabil ve daha keyifli bir forum deneyimi için çalışmaya devam ediyoruz. Hepinize iyi forumlar!

Hız, kalite, güvenlik falan filan bunlar şart zaten. Ek bir şeymiş gibi sunmak yersiz bir şov gibi geliyor. Chat sistemi ne oldu demiştik ses çıkmadı sizden(?) Birini yaparken birini kapatıyorsanız olmaz öyle.

Nobody

Teknik Admin
Hız, kalite, güvenlik falan filan bunlar şart zaten. Ek bir şeymiş gibi sunmak yersiz bir şov gibi geliyor. Chat sistemi ne oldu demiştik ses çıkmadı sizden(?) Birini yaparken birini kapatıyorsanız olmaz öyle.

@EcHo,
Ortada bir şov yok, ihtiyaca yönelik açılmış bir konu var. Senin bunu farklı yerlere çekmen, konuyu anlamadığını gösteriyor.

Altyapı güncellemesi sonrası bazı kullanıcılar giriş problemi yaşadığı için bu başlık açıldı. Yani varsayım değil, gerçek kullanıcı geri bildirimine dayanıyor. Bu kısmı kaçırmış olman şaşırtıcı değil.

Chat sistemiyle ilgili de süreç devam ediyor. Yarım çalışır bir şeyi yayında tutmak yerine düzgün hale getirip sunmayı tercih ediyorum. Bunu “birini yaparken diğerini kapatmak” gibi basit bir yere indirgemek, işin nasıl yürüdüğüne dair fikrin olmadığını gösteriyor.

Ayrıca forumun nasıl yönetileceği ya da neyin “olup olmayacağı” konusunda söz sahibi değilsin. Eleştiri yapacaksan en azından konuya hakim olarak yapman daha anlamlı olur.
Kısacası, yorum yapmadan önce biraz daha anlamaya çalışmanı öneririm.

EcHo

Çizgiyi Geçmeyiniz!
@EcHo,
Ortada bir “şov” yok, ihtiyaca yönelik açılmış bir konu var. Senin bunu farklı yerlere çekmen, konuyu anlamadığını gösteriyor.

Altyapı güncellemesi sonrası bazı kullanıcılar giriş problemi yaşadığı için bu başlık açıldı. Yani varsayım değil, gerçek kullanıcı geri bildirimine dayanıyor. Bu kısmı kaçırmış olman şaşırtıcı değil.

Chat sistemiyle ilgili de süreç devam ediyor. Yarım çalışır bir şeyi yayında tutmak yerine düzgün hale getirip sunmayı tercih ediyorum. Bunu “birini yaparken diğerini kapatmak” gibi basit bir yere indirgemek, işin nasıl yürüdüğüne dair fikrin olmadığını gösteriyor.

Ayrıca forumun nasıl yönetileceği ya da neyin “olup olmayacağı” konusunda söz sahibi değilsin. Eleştiri yapacaksan en azından konuya hakim olarak yapman daha anlamlı olur.
Kısacası, yorum yapmadan önce biraz daha anlamaya çalışmanı öneririm.

Oradan basit bir üye olarak gözüküyor olabiliriz @Nobody fakat bu alemde tek bilgili sen değilsin. Redis yeni bir teknoloji sayılmaz, uzun zamandır vardı. Yıl 2026 olmuş yeni geçmeyi düşünmüş olmanız bir kere gecikme sayılır.

Eleştirilere sitemle yaklaşacaksanız bir daha eleştiri yönetmem öyleyse. Webmaster'lık eleştirilere yapıcı gözle bakmayı gerektirir.

Söz sahibi olarak belirtmedim zaten, buranın bir üyesi olarak tenkitlerimi ilettim. Bu da gayet doğal hakkım.

Mevcut gayet iyi çalışan bir şeyleri revize etmek de yine "bana göre" tutarsızlık barındırır. Neyse ki bu son eleştirim olsun.

Size bol şans.

Nobody

Teknik Admin
Oradan basit bir üye olarak gözüküyor olabiliriz @Nobody fakat bu alemde tek bilgili sen değilsin. Redis yeni bir teknoloji sayılmaz, uzun zamandır vardı. Yıl 2026 olmuş yeni geçmeyi düşünmüş olmanız bir kere gecikme sayılır.

Eleştirilere sitemle yaklaşacaksanız bir daha eleştiri yönetmem öyleyse. Webmaster'lık eleştirilere yapıcı gözle bakmayı gerektirir.

Söz sahibi olarak belirtmedim zaten, buranın bir üyesi olarak tenkitlerimi ilettim. Bu da gayet doğal hakkım.

Mevcut gayet iyi çalışan bir şeyleri revize etmek de yine "bana göre" tutarsızlık barındırır. Neyse ki bu son eleştirim olsun.

Size bol şans.
@EcHo,
Konu teknik bilgi yarıştırmak değil, yapılan bir güncelleme sonrası kullanıcı deneyimini iyileştirmek. Redis’in yeni olup olmamasıyla değil, mevcut ihtiyaçlara göre ne zaman ve nasıl kullanıldığıyla ilgileniyoruz. "2026’da geçmek gecikme" gibi yüzeysel bir yorum, teknik kararların nasıl alındığını pek yansıtmıyor.

Eleştiri konusuna gelince; yapıcı olduğu sürece her zaman değerlidir. Ancak aynı noktayı yanlış varsayımlar üzerinden tekrar etmek eleştiri değil, ısrar olur. Bu ikisini ayırmak önemli.

"Mevcut çalışan sistemi neden değiştiriyorsunuz?" sorusu da aslında cevabı içinde barındırıyor: Sistemler sorunsuz görünse bile ölçeklenebilirlik, performans ve sürdürülebilirlik için zaman zaman revizyon gerekir. Bu da işin doğası.

Geri bildirim ilettiğin için teşekkürler. Bundan sonrası için tekrar etmek yerine sürecin sonucunu görüp değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır.

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Efendim Emeklerinize sağlık 👏

Bir kadeh şeref

Copyright @ Charismax
Gümüş Üye
Mobil' üzerinden 404 dedim ama 403 yönlenmesi alıyordum onu'da size ilettim 404 diye ilettim ama mobil girişte 403 veriyor burdan belirtmiş olayım düzelmezse yine gelirim.. Hayırlı uğurlu olsun geç yada erken sonuçta başı boş forum değil yapılmış bir şeyler.. İyi forumlar..

Üst Alt